Вести:

уторак, 25. септембар 2018.

Опљачкана српска кућа Вучковића на Косову и Метохији

уторак, 25. септембар 2018. | КМ новине 1

У ноћи између 22. и 23. септембра обијена је породична кућа Дејана Вучковића у селу Бабин Мост одакле је украдено око 2 хиљаде евра, злато а причињена је и велика материјална штета, јавили су про-албански медији са иМ на српском језику.







“На основу увиђаја који је извршен, утврђено је да је нестала одређена количина новца, у износу од око 2000 евра и породични накит. Ради се на расветљавњу овог случаја, и верујемо да ће полиција узети ствар у своје руке и да ће решити овај случај“, рекао је председник Привременог органа Општине Обилић Небојша Денић.

Ово није први случај обијања и пљачкања на територији општине Обилић. Овај догађај додатно је повећало страх мештанима ове општине, казао је Денић.

Случај је пријављен такозваној полицији Косова, која је извршила увиђај. Дејан Вучковић у Бабином Мосту живи са супругом и двоје деце.

“Ми смо у суботу непланирано отишли ван Косова и Метохије, шурак је добио ћерку и отишли смо на весеље. По повратку смо имали шта да видимо, прозор дечије собе је био разбијен, ствари су свуда по кући били разбацане, нестало нам је 2000 евра и злата. Случај смо пријавили полицији, шта друго да вам кажем, катастрофа се десила“, рекао је Вучковић.

Пре месец дана кућа је обијена и Дејановом комшији Ђорђу Бојковићу, а по четврти пут је јуна месеца ове године опљачкана и црква Покров Пресвете Богородице, починиоци нису пронађени.

Бабин Мост је етнички мешовито село у којем је пре рата 1999. живело 1.100 Срба, а сада их је 750.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Па зар шиптари не раде то од турских времена... никада нису престали

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине