Вести:

Friday, July 29, 2016

Владика Наум: ''Веру и борбу за њену чистоту, Господ је наградио овим прелепим храмом'' (ВИДЕО)

Friday, July 29, 2016 | КМ новине 1

Владика Наум: ''Веру и борбу за њену чистоту, Господ је наградио овим прелепим храмом'' (ВИДЕО) Храмовна слава манастира Сабора светог Гаврила, на Брезовици, прослављена је 6-ту годину за редом.

Храмовна слава манастира Сабора светог Гаврила, на Брезовици, прослављена је 6 годину за редом.#beseda, #vladika, #naum, #horepiskop, #episkop, #vera, #pravoslavlje, #liturgija, #slava, #sveti, #brezovica,



Прослављена на истом месту али не и у истом објекту. Ове године по први пут она је прослављена у новој капелној цркви у конаку манастира а, такође по први пут, служио је на Косову и Метохији хорепископ барајевски и хвостански, Наум. Осврћући се током своје беседе на ово очигледно побољшане услова живота монаштав овог манастира епархије рашко призренске у егзилу, владика Наум је рекао:

"Протеклих пет година ову славу смо прослављали у скормним улсовима. У приватним кућама, онако како смо могли и како смо морали. А ево данас, Господ нас је окупио у овом предивном конаку. У овој предивној капели. Господ је благословио ову братију прелепим богослужбеним местом, да надаље у њему Богу жртву приносе. Ето, њихов труд, њихово богољубље, њихова вера и борба за чистоту вере, њихово трпљење крунисано је овом прелепом капелом. Тако је увек и било. Без жртве нема ничег великог. То се и сада показује" рекао је између осталог владика Наум у беседи коју можете послушати у целини.





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Беседа је на своме месту, само дали ће наћи места у срцима нашим?

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине