Вести:

петак, 29. јул 2016.

Поново нападнут сајт ''Таблоида'', листа против мафије

петак, 29. јул 2016. | КМ новине 0

Поново нападнут сајт ''Таблоида", листа против мафије На интернет издању овог часописа објављено је саопштење о нападу на овај сајт које у целости преносимо.

На интернет издању овог часописа објављено је саопштење о нападу на овај сајт које у целости преносимо. Обавештавамо читаоце да је у четвртак, 28. јула, после 17 ч, непознато лице са ИП адресе 212.200.65.245, која припада Телеком Србија-Рушањ, срушило наш сајт, који је провајдер успео да врати у функцију у петак, 29. јула око 11 ч.   Хакерски упад пријавили смо Одељењу за високотехнолошки криминал МУП-а Србије. Обавештени смо да ће одлуку о евентуалној идентификацији починиоца, донети Више тужилаштво у Београду, ако такав налог изда полиција. #TABLOID, #SAJT, #NAPAD, #PONOVO, #VUCIC, #VLAST, #VLADA, #POLICIJA, #HAKERI, #KRIMINALCI,
Илустрација: КМ Новине

Обавештавамо читаоце да је у четвртак, 28. јула, после 17 ч, непознато лице са ИП адресе 212.200.65.245, која припада Телеком Србија-Рушањ, срушило наш сајт, који је провајдер успео да врати у функцију у петак, 29. јула око 11 ч.

Хакерски упад пријавили смо Одељењу за високотехнолошки криминал МУП-а Србије. Обавештени смо да ће одлуку о евентуалној идентификацији починиоца, донети Више тужилаштво у Београду, ако такав налог изда полиција.

Наш магазин, главни уредник, уредници и новинари, изложени су сталним и тешким нападима представника извршне власти и камариле Александра Вучића. Позивамо колеге да на својим порталима, одмах по изласку нашег магазина, преносе наше текстове и помогну нам да они дођу до читалаца.

На крај усаопштења реакција наводи да очекују нове нападе на свој сајт. Међутим ово уопште није новина када је овај магазин у питању. Прошле године дистрибутери одбијају да продају овај Таблоид код продаваца са којима имају уговоре и поред тога што су по закону обавезни на то. Међутим, половином истог месеца Таблоид успева да се организује и поново нађе у продаји.

ПОСЕТИТЕ САЈТ "ТАБЛОИДА"


Већ крајем тог месеца полиција протизаконито затвара и штампарију која је штампала овај часопис а што је било најављено и у режимским медијима месец дана раније.

После великих проблема редакција успева да се избори са претњама и нападима и наставља са штампом али од почетка 2015. године једино у Подгорици јер на територији Републике Србије, није било никога ко је мео да се прихвати посла, иако је све редовно намиривано, а из страха за свој посао па чак и породицу.

Ово су само неки од напада и притисака видљиви "голим оком" док се онима који су били директни и односили се на новинаре и магазин Таблоид, буквално, не зна броја одавно. То сведочи да ће редакција истрајати и успети да се избори за свој положај и опстанак за шта има пуну подршку наше и редакције алтернативних, грађанских и слободних медија.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине