Вести:

Tuesday, May 3, 2016

Руже и свеће из Добровољачке завршиле у контејнеру

Tuesday, May 3, 2016 | КМ новине 0

Три аутобуса и неколико аутомобила стигло је јутрос из Источног Сарајева како би присуствовали обележавању 24. годишњице убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици.

Три аутобуса и неколико аутомобила стигло је јутрос из Источног Сарајева како би присуствовали обележавању 24. годишњице убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици.  Руже које су данас, у спомен на убијене војнике ЈНА у бившој Добровољачкој улици положиле делегације из Републике Српске и породице убијених – завршиле су у контејнеру за смеће, недуго након њиховог одласка, јавља Н1.  http://www.kmnovine.com/2016/05/st.html
Фото: Н1    

Руже које су данас, у спомен на убијене војнике ЈНА у бившој Добровољачкој улици положиле делегације из Републике Српске и породице убијених – завршиле су у контејнеру за смеће, недуго након њиховог одласка, јавља Н1.

Три аутобуса и неколико аутомобила стигло је јутрос из Источног Сарајева како би обележели 24. годишњицу ратног злочина над војницима ЈНА у Добровољачкој улици.

Положене руже и свеће су у контејнер бацили запослени неког од сарајевских комуналних предузећа. С обзиром да је нерадни дан из КЈКП Рад није било могуће добити коментар преноси Н1.

Напад на колону ЈНА у Сарајеву или масакр у Добровољачкој улици, извршиле су снаге армије БиХ 3. маја 1992. Напад је изведен на колону возила ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву која се повлачила према касарни у Лукавици.

У нападима 3. маја убијена су 42, а рањена 73 војника, официра и цивила различитих националности међу којима је највише Срба. 

У нападу дан раније, односно 2. маја 1992. убијено је 14 припадника ЈНА.

О односу према овом злочину говори и чињеница да у наводима Тужилаштва БиХ стоји да је живот изгубило седам припадника Југословенске народне армије.


Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине