Вести:

Tuesday, May 3, 2016

Шиптари би споменик Јашарију у Драгашу, Горанци против

Tuesday, May 3, 2016 | КМ новине 1

Петиција "Бац! Стоп во Драгаш!" покренута је на интернету а против подизања споменика Адему Јашарију у овом месту на југу Косова.







Такозвана "скупштина општине" Драгаш по правилима шиптарских сепаратиста је пре неколико дана, на захтев ветерана терористичке "ОВК", изгласала да се у том граду постави споменик Адему Јашарију. Шест одборника мањинских заједница су тим поводом напустили седницу, док двоје које је присуствовало - у гласању није учествовало.

Анонимна група која је покренула ову петицију позива да се поштује мултиетнички Драгаш, који је пре сукоба на Косову 1999. године био већински настањен Горанцима.
У коментарима на петицију корисници, потписани албанским именима, прете иницијаторима речима "доћи ће време и за вас", "јел ви мислите да живите на Косову?", "нађите друго место за живот", и слично.



Петицију можете потписати ОВДЕ 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Невероватно да се труде оваква акција.
    Ако желите већ да поставите овакав терориста у том градићу, онда питајте пре свега народ, што нажалост мора суочити то сваки дан.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине