Вести:

Tuesday, September 1, 2015

Ваљевска Грачаница: Поука свештеницима од народа (ВИДЕО)

Tuesday, September 1, 2015 | КМ новине 2

"Ко данас мисли да је то последња Литургија, боље да не улази унутра".



Шпалиру свештеника који су се окупили јуче у порти манастира Грачанице код Ваљева, пришао је један од њених чувара, човек у одмаклим годинама, одлучним гласом рекао је оно што би се заправало очекивало од њих да поруче народу.

"...према томе, ко данас мисли да је то последња Литургија, боље му је да не улази унутра. Боље му је да није дошао. И, ако је свештеник, треба да скине одору и да је врати оном' ко му је дао. То је страшно. Ова светиња, коме смета осим нечастивој сили? Опростите... ја сам грешнији од свију али ово знам. Ово добро знам" рекао је човек свештеницима од којих нико ни реч није проговорио слушајући га.



Дан пре рушења Грачаничког комплекса владика ваљевски Милутин служио је Литургију у овом манастиру и рекавши да би то могла бити и последња Литургија у том храму, многе вернике разочарао.

Без обзира што се позвао на вољу Божију и рекавши да Он о свему одлучује, недоследност у одбрани манастира и одсуство хришћанске борбености и упорности да се ова немањићка светиња очува, народу је одузела много од поверења у њега као пастира али и у сам врх СПЦ који се ових дана бави свиме осим овом светињом која за њих као и да не постоји.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

2 comments:

  1. Владика ваљевски Милутин је на Дан Св. НИколаја у Лелићу одликовао Орденом Св. Николаја масонске поклонике, Тому Николића а у његовој тадашњој пратњи били су и , Мики Манојловић и Драган Бјелогрлић. Мислила сам да ће гром да удари посред дворишта Лелића. Владикам говорити је исто као и зидовима говорити. Они имају своју мантру евроунијатства, а на поклоњење Папи је 66 владика одвео, мислим, ако грешим, нека ми Бог опрости, Лаврентије. Број је тачан, само се ради и личности. На ѕоутубу постоји сведочанство о томе. Све ово што се дешавало и дешава, забрана ћирилице у Хрватској( а погледајте колико мало ћирилице има у Београду!!!), сеча 600-годишњег храста, муслиманске избеглице и сада Ваљевса Граница.

    ReplyDelete
    Replies
    1. У многоме се са тобом слажем.
      Ако се одступа од ПРАВОСЛАВЉА И МЕЊА ЛИТУРГИЈА, па то није више СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, која је заснована на темељима Апостола и СВЕТОГА САВЕ.
      То је сада екуменистичка православна црква, ако тржиш СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ, мораћеш да се обратиш Владики Артемију или Зилотима.
      Зашто зилотима?
      Ево мојег мишљења и закључка. Господ Исус Христос је казао ; Светом Јовану у "Откривењу Светог Јована Богослова", да се ништа не мења до његовог другог доласка.
      Како је мени познато, да се зилоти тога држе.
      За Владику Артемија, је мало незгодно, јер је био у саслужењу у нашој СПЦ, када се унете неке новине у БЛАГОДАТИМА, па тако са тим новинама Владика Артемије је и даље везан, што се ја надам да ће се он тога ослободити, када успе да се избори противу екуменизма.
      Пошто је екуменизам СВЕЈЕРЕ и не боји се Бога, ЈЕР ОНИ СТВАРНО У БОГА И НЕ ВЕРУЈУ, онда њима ништа не смета да руше и све СРПСКЕ СВЕТИЊЕ.
      Прими поздрав. Љубиша

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине