Вести:

уторак, 28. јул 2015.

ПБ КиМ: Онде где може да спречи власт се не буни, а где не може онда диже свој глас

уторак, 28. јул 2015. | КМ новине 0

Покушај блокирања административног или боље рећи граничног прелаза Јариње од стране Тачијевих председника општина са севера Косова због забране коришћења српских регистарских таблица је доживео потпуни фијаско.

ПБ КиМ: Онде где може да спречи власт се не буни, а где не може онда диже свој глас
Шиптарски градоначелници / Фото: Новости


Само десетак возила се одазвало позиву за блокаду што само по себи говори да им Срби не верују јер су они изласком на изборе прихватили све законе, прописе и уредбе самопроглашене републике Косово стога и шиптарске регистарске таблице.

Па и сами разговори око Заједнице српских општина између Београда и Приштине своде се на то да се Београд сложио да Заједница има статус невладине организације. Риболовачки савез има веће овлашћење него што ће то имати тзв. Заједница српских општина.

Чудна је и та прича око пријема Косова у разне међународне институције и организације. Власт у Београду се сасвим оправдано буни против пријема Косова у УНЕСКО мада су шансе да се то спречи доста скромне. Међутим, онде где је Београд могао да спречи пријем Косова као што је Међународи олимпијски комитет он то није урадио, чак није гласао ни прoтив.

Испада да онде где може да спречи власт се не буни, а где не може онда диже свој глас против.

Београд се, иначе, Бриселским споразумом обавезао да неће спречавати пријем Косова у разне међународне организације и инситуције. Подсећамо, не тако давно садашњи министатр спољних послова Ивица Дачић а некадашњи председник владе Србије отворено је нудио самопроглашеној "републици Косову" столицу у Уједињеним нацијама.

Уопштено говорећи политика Владе Александра Вучића према Косову и Метохији је неискрена. Разлог томе је обавеза коју су Александар Вучић и Томислав Николић прузели а то је предаја Косова и Метохије као услов да их њихови Западни ментори уз финансијске стимулације доведу на власт. У случају неиспуњења обавеза њихови Западни „пријатељи“ знају да буду јако сурови и немилосрдни.

Зато је и наводна платформа о Косову и Метохији Томислава Николића чисто прање савести. Многи злобници расправљају о њеној судбини. Једни кажу да ју је председник Владе Србије бацио у корпу за отпатке а други да ју је користио за хигијенске потребе.

Али једно је сигурно, српски народ издају не прашта и никакве цркве покајнице тај срамни чини не могу да амнестирају.
У Косовској Митровици
27.07.2015. године
Патриотски блок КиМ - саопштење за јавност 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине