Вести:

Monday, February 16, 2015

Српски национални форум: Зауставити албанску пропаганду насиља на Јутјубу!

Monday, February 16, 2015 | КМ новине 0

У јавност је ових дана процурео „музички“ спот приштинског репера Агона Агушија објављен на сајту Ју-Тјуб (You Tube), под називом „Пушка слободе“ („Pushka e lirisë“).






Снажно констернирани садржајем овог „спота“, који је све друго осим музички, принуђени смо да реагујемо и упозоримо домаћу и међународну јавност на недопустиву појаву сипања уља на ватру осетљивог политичког окружења, и узнемиравање јавности.

Наиме у наведеном споту на најгрубљи начин злоупотребљава се медијска слобода, пропагира насиље, и шаљу политичке поруке којима се узнемирава јавност не само на Косову и Метохији, него и у окружењу. Овим „спотом“ шаље се порука неопходности успостављања Велике Албаније, кроз помињање градова и крајева који јој требају припасти, а који се налазе ван граница Републике Албаније.

Штавише, кроз игроказ у „споту“ сугерише се насиље, као средство којим треба да се дође до тог циља. Мучење и убијање „српских полицајаца“ као и мучење и убијање „домаћих издајника“ илуструју „доктрину“ стварања „државе“ чију смо мапу могли видети недавно над главом председника Србије на стадиону Партизана.



С обзиром да је овај спот дубоко узнемирио Србе на Косову и Метохији, апелујемо на власти Србије да приме к знању ове отворене претње, и да буду спремне да адекватно реагују да заштите српски народ уколико се, не дај боже, та доктрина понови претвори у стгварност, као што је то било пре деценију и по.


Апелујемо на регулаторна медијска тела у Србији (РРА, Министарства, и др.), да на адекватан начин алармирају међународну јавност, а нарочито власнике веб-сајта Ју-Тјуб (You Tube), како би се ова непријатна појава разобличила, и како би се ова фашистичка идеологија напокон спалила на ђубришту историје.

Да се не ради о безазленој пропагандној поруци, сведочи чињеница да је поменути позив на насиље на Балкану, за 15 дана погледало готово милион посетилаца, што умногоме објашњава опасност од оваквих појава.

НСПМ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине