Вести:

Wednesday, October 8, 2014

Повратници џихадисти можда претња климавoj безбедности за Србе на КиМ

Wednesday, October 8, 2014 | КМ новине 0

Србима на Косову и Метохији можда прети опасност од тзв "усамљених вукова" - џихадиста појединаца по њиховом повратку из ратова у исламским земљама.
...


Насловна фотографија: Почетак НАТО окупације Косова и Метохији по Кумановском споразуму. НАТО је довео и задржао велику војну силу на КиМ али само док се није уверио да Срби нису претња по ослобађање своје територије. За све то време српски народ је зверски убијан, прогањан и мучен а терористи су на миру формирали своје, сада екстремистичке, базе, основу, мрежу...


Мировна политика Србије коначно уродила плодом - постало је јавно да не постоји могућност одбране у евентуалним нападима џихадиста а услед изајничке предаје власти на КиМ шиптарским структурама са терористичком прошлошћу и безаконитог распуштања српске полиције и њихове "имплементације" у шиптарску КПС.

Нема конкретних показатеља који би упућивали на закључак да радикални исламисти припремају терористичке акције против Срба на Косову и Метохији, али нису искључени појединачни напади такозваних "усамљених вукова", рекао је Срни председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

На седници Одбора разговарано о стању безбедности српског народа, односно угрожености од радикалног ислама и повратка џихадиста из Сирије и Ирака.

Седница је била затворена за јавност, јер су, како је навео, добијене информације које су као поверљиве класификовале Војно-обавештајна агенција (ВОА), Безбедносно-информативна агенција (БИА) и Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије.

"Закључили смо да је на Косову и Метохији успостављена снажна мрежа радикалног ислама, екстремизма и тероризма. Поједини припадници те мреже учествују на џихад ратиштима у терористичким организацијама, посебно у Сирији и Ираку. Један припадник те мреже извео је самоубилачку терористичку акцију, а одређени број њих вратио на Косово и Метохију", рекао је Дрецун.

Он је навео да ће се ситуација пратити. Ниједан напад на Србе није спречен за последњих 16 година ни када је постојала нека могућност за то али ће влада ратити ситуацију и имплемтирати Бриселски споразум истовремено - то јест, даљу предају КиМ упркос никада осигураном безбедном окружењу за Србе и Уставу државе Србије.

"На Косову најважнији српски народ" говорили су. Јад и беда

"Посебно смо задовољни капацитетом и посвећеношћу коју припадници ВОА, БИА и МУП улажу на праћењу радикалног ислама и степену угрожености српског становништва на Косову и Метохији, као и њиховом сарадњом са одговарајућим иностраним службама и међународним институцијама и УН", рекао је Дрецун. 

Ово полумистично задовољство треба разложити и добро се позабавити њиме и оваквим изјавама. Јер та екстремистичка мрежа успостављена је по повлачењу српских оружаних снага са КиМ и окупације од стране НАТО-а. Ратна политика Запада и АМерике такође је постала разголићена, где год оду да успоставе мир Американци створе услове за формирање исламских екстремистичких мрежа. Чиме је то Дрецун и српска влада задовољна остаје у домену политичке научне фантастике а ми ћемо се усудити да кажемо - безусловног ропства и подаништва Западу и њиховим крајње непријатељским и доказаним чињењем против српске државе и народа.

Дрецун је навео да ће у среду у Скупштини Србије тема свакако бити и радикални ислам и одлазак добровољаца у џихад на ратишта, у оквиру расправе о допунама Кривичног законика којима се као кривична дела уводе учешће и организовање држављана Србије у паравојним формацијама изван земље.

Чему доношење било каквих закона за део државе који сте административно, економски, "безбедоносно" препустили неком другом а за основни циљ политике и даље наводите доследну примену Биселског споразума којим је све изгубљено?

Ни једном једином речју није поменута било каква могућност одбране српског народа, имовине, светиња нити десеткованог културног наслеђа. Највиши успех и сигурност треба да улива некакав поменути закон коме су све инструменте спровођења добровољно ускратили.

Агенције

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине