Вести:

Wednesday, October 8, 2014

Оплакивања мртвих штеточина над живом Србијом

Wednesday, October 8, 2014 | КМ новине 0

Србија данас готово да је сама себи непрепознатљива по облику (територији), језику, култури, вери, моралу, уређењу и свему што одликује један народ и државу.
...

Просто је запањујуће колико су Срби склони амнезији. Како нас која мука притисне, тако носталгично бацамо поглед у прошла времена васкрсавајући све чега се досетимо само да би задржали своју улогу нарикаче, ваљда очекујући да ће некога ганути тај кобни усуд па ће нам понудити спасење из самилости.

И мада се деценијама, могла бих рећи чак и вековима, наши непријатељи и њихови циљеви нису променили а њихов добро осмишљени план све крупнијим кораком граби ка циљу, ми васкрсавамо њихове плаћенике и полтроне и идеализујемо их као своје велике хероје. 

"Јер свако зло које се упокојило, ето, диже се из мртвих и канонизује".

Србија данас готово да је сама себи непрепознатљива по облику (територији), језику, култури, вери, моралу, уређењу и свему што одликује један народ и државу. Уместо да нам таква слика указује на све оно што смо изгубили и наведе на размишљање о узроку таквог суноврата како би боље осмислили начин за заустављање пада и повратак изгубљених вредности, опет се однекуд зачуше те силне народне нарикаче оплакујући некаквог Тита, некаквог Слобу и њима сличне, игноришући у потпуности велику улогу управо тих људи у процесу разарања Србије и српског идентитета. Да, када и све ово прође, можемо се надати да ће те исте нарикаче закукати и за господаром Вучићем и створити култ спасења (можда певајући неки од ботовских хвалоспева) јер свако зло које се упокојило, ето, диже се из мртвих и канонизује.
[твитуј ово].

Заиста, браћо Срби, можемо ли да се отрезнимо се коначно и отворимо очи не тражећи изговоре и тело за оплакивање. Наше кукање нико неће наградити а идеализовање свакаквих покојника неће ублажити последице које су ти исти оставили у наслеђе. 


Освести се, Србијо и схвати да те гробари воде већ предуго. Са таквим вођама зна се куда идемо.


Пробуди се, народе! 


Не наричи, не запомажи - бори се... Време је да Србија васкрсне!





Аутор: Елизабета Петровић / КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине