Вести:

Sunday, August 10, 2014

Препоручујемо: Молба због кризе у вези Косова и пензионисаног епископа Артемија

Sunday, August 10, 2014 | КМ новине 0

Коментар и одговор на писани састав високопреподобног архимандрита Јована Радосављевића под називом "Молба због кризе у вези Косова и пензионисаног епископа Артемија".
 ...

Високопреподобни оче Јоване, прошлог лета сте владици Артемију, када сте га посетили, уручили писани састав са називом наведеним у наслову овог чланка, који је касније објављен у облику некакве књижице-памфлета. Тим поводом Вам се овом приликом обраћамо. У Вашем писаном саставу на наиван, али уједно тенденциозан начин, сву кривицу за несрећно стање у Српској православној цркви, особито по питању прогона епископа Артемија и његовог монаштва, сваљујете управо на њега, а не на црквене власти огрезле у екуменистичкој јереси и бестидне у кршењу светих канона у случају поменутог прогона, као и у још много чему.

Са жалошћу почињемо и настављамо ово обраћање Вама, јер је повод који сте за Ваш поменути чланак изабрали такође жалостан, још је жалоснији његов садржај, тј. ставови које у њему изражавате; дух који у њему провејава је дух који се саображава унапред осуђеном покушају црквеног посветовњачења, помодарства, либерализма, екуменизма… 

Овај дух је апсолутно супротан апостолској науци која нас учи: не саображавајте се овоме вијеку, него се преображавајте обновљењем ума свога, да искуством познате шта је добра и угодна и савршена воља Божија (Рим 12, 2); А ми не примисмо духа овог света, него Духа који је из Бога (1 Кор 2, 12). Кад би се свако слово Вашег писанија претворило у по једну сузу опет не би достојно оплакало Вас и Ваш став по питању стања у нашој Српској православној цркви, особито по питању прогона епископа Артемија. Не би, уважени оче, све те сузе могле оплакати ни Вас, нити српско монаштво Вашег кова, част изузецима, које је свете српске манастире, тврђаве православља, својим кукавичлуком и индиферентношћу претворило у мишије рупе. Да, бастионе православља, гнезда духовних орлова, херувимске стражарнице наше Светосавске цркве,те свете српске исповедничке манастире, ћутање и плашљивост српског монаштва претворило је у зечије и мишије рупе, или, што је још грђе, у галерије новотарских достигнућа и екуменистичког пировања.

На самом делу се показује да је овог момента ћутање српског монаштва, српских духовника, најбољи савезник новотарске и екуменистичке, рушилачке хунте унутар Српске православне цркве. Погледајмо искуство Цркве, није ли индиферентност управо суштина и самог екуменизма? Наиме, у својим писмима мирјанима свети Амвросије Оптински, горећи ревношћу за чистоту вере, средином 19. века пише и изобличава секту тзв. „индиферентиста“, тј. „равнодушника“, који исповедају следеће: „Веруј како хоћеш, само имај љубави према ближњем“. Дакле, индиферентисти су се преметнули у секту и били сматрани њоме у то доба. А зар ово њихово вероисповедање није већ готови и потпуни екуменизам? Наравно да јесте, јер је индиферентност према догматима вере православне сама суштина екуменизма, онај ко болује од индиферентности је на корак од екуменизма, или је већ огрезао у њему. Зато је једино горе од тога, оче Јоване, Ваше директно учествовање у реформаторском и унијатском разграђивању Српске цркве. Ово Ваше писаније је цигла коју сте, на Вашу срамоту, уградили у вавилонску кулу, грађену од стране српских епископа екумениста и новотараца, исту ону кулу коју деценијама гордо зидају на сред светосавске Српске цркве, пркосећи светоме Сави, светим апостолима, светим оцима, пркосећи самоме Богу. Како су ранији зидари Вавилонске куле завршили – познато Вам је, не варајте се да ће Вас и ваше „велике мајсторе“ и налогодавце у том несрећном послу та судба мимоићи. У Вашем писанију себе недвосмислено стављате у ред са екуменистима и новотарцима, иако се по Српској цркви представљате као духовно чедо светог владике Николаја – но по чему питамо Вас? Јер, судећи по ставовима које износите у Вашем писаном саставу, то се не може закључити, а још мање по активном учествовању у екуменистичком јеретичком покрету. Ви као да заборављате апостолске речи: Не знате ли да коме дајете себе за слуге у послушност, слуге сте онога кога слушате (Рим 6, 16). Насупрот томе апостол позива на стражење, па вели: Купљени сте скупо, не будите робови људима (1 Кор 6, 20). Свима је познато, а Ви се нешто посебно ни не трудите то да сакријете, да сте Ви верно духовно чедо епископа Иринеја Бачког, предводника у јеретичком екуменистичком покрету у Српској православној цркви.

Да се на Вама обистињују речи апостолске које наведосмо потврђују и скандалозни снимци Вашег учествовања у Иринејевим екуменистичким, молитвеним излетима и сусретима у Бечу 30. маја 2014. године. На ово Ваше неписмено писмо после Вашег активног „екуменисања“ није се више могло ћутати, јер Ваше безакоње само говори против Вас. 

Ово је одломак из текста кога препоручујемо да у целини прочитате на инфо-порталу "Срби на окуп" кликом на ВЕЗУ ДО ТЕКСТА


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине