Вести:

Tuesday, July 29, 2014

Русија у законе уводи термин ''агресорска држава''

Tuesday, July 29, 2014 | КМ новине 0


Посланици руске Думе разматрају предлог да уведу термин "агресорска држава" у законе Русије, пише данас руски лист "Известија".
...

 Према изворима тог листа, "агресорска земља" биће дефинисана као "држава која уводи санкције Руској Федерацији, руским грађанима и руским правним лицима", преноси РИА Новости.

 Амандмани које су предложили Евгениј Федоров и Антон Романов из странке Уједињена Русија биће уврштени у неколико федералних закона, укључујући уговорно право и ревизорске прописе.

"У циљу заштите основа уставног поретка, одбране и безбедности земље и заштите домаћег тржишта, као и националног економског развоја, влада Русије ће имати право да усвоји листу земаља агресора", наведено је у објашњењу овог предлога.

Прем том документу, страним правним ентитетима и појединцима регистрованим као "агресорске државе" биће забрањено да пружају ревизорске и консултантске услуге у Русији.

"Свих шест водећих америчких ревизорских и консултантских компанија које раде у Русији, а то су "Делуат", "КПМГ", "Ернст и Јанг", "ПрајсвотерхаусКоперс", "Бостон консалтинг груп" и "Мекинси", биће на овој листи", изјавио је за руски лист Евгениј Федоров.

Документ ће сутра бити послат влади на преиспитивање.




 Извор: Мондо.рс


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине