Вести:

Wednesday, July 30, 2014

Помозимо Павлу - изложбом Косовска Митровица до 1941.

Wednesday, July 30, 2014 | КМ новине 0

Прикупљање помоћи за лечење малог Павла Анђелковића из села Сендо у општини Звечан, навело је многе да се укључе на начин на који то могу.
...

Тако је млади историчар из Косовске Митровице, Милош Дамјановић, дошао на идеју да организује јавно предавање на тему ,,Косовска Митровица до 1941. године“ и ауторску изложбу ,,Косовска Митровица на разгледницама и фотографијама до 1941. године“.

Народна ношња из КМ
Почетак предавања и отварање изложбе заказани су за четвртак, 31. јула 2014. године, са почетком у 19h., у просторијама ААЦ-а (Актив Арт Центар), улица Краља Петра.

Милош Дамјановић је дипломирао Историју 2011. године на Филозофском факултету Универзитета у Приштини са измештеним седиштем у Косовској Митровици. Учесник је више научних скупова у Србији и иностранству. Иза себе има више тематских научних радова објављених на српском и енглеском језику публикованих у свим републикама бивше Југославије и изван наших граница.






Догађај је хуманитарног карактера и сав приход сакупљен од продатих улазница намењен је акцији прикупљања финансијске помоћи за излечење Павла Анђелковића из Сенда код Звечана. Цена улазнице је 200 динара / 2 евра.

Павле Анђелковић болује од Церебралне парализе и након година лечења коначно се појавила прилика да он може бити, можда и потпуно, излечен. За третман трансплатације матичних ћелија, коме ће бити подргнут у болници у Кијеву (бивша Украјина) неопходно је сакупити суму од 10.000 евра. За све информације и помоћ можете посетити његову интернет страну http://pomozimo-pavlu.org.rs/


Припремиле: КМ Новинe


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине