Вести:

недеља, 27. јул 2014.

Помозимо српском дечаку са КиМ који мора на лечење у Кијев (видео)

недеља, 27. јул 2014. | КМ новине 0


У општини Звечан, на северу Косова и Метохије, налази се омање село Сендо. У њему живи породица Анђелковић. Павле, један од два сина тридесетогодишњег Маринка и његове супруге Мирјане, болује од церебралне парализе а на видику је могућност излечења. матичним ћелијама у Кијев.
...
"Осмог јануара 2013. примили су нас у специјалну болницу у Сокобањској и тада смо први пут добили конкретну дијагнозу. Церебрална парализа" присећа се Павлов отац, Маринко.

До тада су посећивали бање и стручне здравствене центре широм Србије "уздуж и попреко". Маринко је израчунао да су прешли за то време око 100 хиљада километара.

Много је љубави и труда уложено у излечење или да се барем ублажи стање малог Павла. У просеку износио 200 минута дневно у вежбама које су му помагале. "Али да се нисмо толико трудили Павле не би био ту где је сада" каже Маринко.

Магнетном резонанцом установљено је оштећење дела мозга и утврђена прецизна природа болести од које Павле пати. Захваљујући тим налазима које су проследили стручној клиници у Кијеву и одговору који је уследио, његови родитељи сада имају велику и оправдану наду.

Третман матичним ћелијама поуздано и стручно обавља  клиника "Видерма" у Кијеву. Када су сазнали за њу, путем њиховог заступника који је у Београду, одмах су почели са превођењем медицинске документације малог Павла и то послали како би добили мишљење тамошњих доктора. Чекали су неко време а онда је, пре десетак дана, стигао потврдан одговор из Клинике што је значило да - могу да помогну Павлу!




Браћа Анђелковић Вукашин (Л) 10 месеци и Павле (Д) 3 и по године.

Онда је договорен и датум, први септембар. Од тренутка када су заказали термин почиње нова борба, прикупљање средстава за пут и трошкове које морају да плате а све то ће коштати свега 10.000 хиљада евра.
 

 Многи су се већ првих дана јавили да помогну па је на друштвеној мрежи Фејсбук покренута страна „Помозимо Павлу“. На тај начин је још више људи сазнало за целу причу и понудило своју помоћ. Тако су и организатори музичког фестивала 035 из Јагодине одлучили да сав приход буде уплаћен за лечење Павла Анђелковића. Поред овога на интернету је покренута и страна која ће све информације око уплата за Павлово лечење учинити доступним баш свима.

На адреси: www.pomozimo-pavlu.org.rs можете добити све потребне информације за сваку врсту помоћи али и сазнати нешто више о Павлу, његовој породици, њиховим плановима и конкретним акцијама. Такође, свака се уплата региструје и после 15 минута постаје видљива а списак је доступан свим посетиоцима Павлове сајта.

Имплантацијом матичних ћелија Павле чак може бити и потпуно излечен. Најмањи могући ефекат јесте успешност од барем 30 %.


Маринко се трудио да сазна оно што је потребно о овој врсти 

лечења и потпуно верује у ту методу.

Погледајте њихову причу.


И његов млађи брат, Вукашин, иако има само десет месеци пун је пажње и љубави према свом брату. Њихов отац каже да се Вукашин често понаша као да потпуно разуме Павлово стање и додаје му играчке, помаже при облачењу и придржава га.

При третману матичним ћелијама нема негативних ефеката и нуспојава а процес је потпуно безболан што чини да пацијент све то одлично подноси.


Павле је сачувао радост, снагу и добру вољу више него многа деца која немају сличне проблеме а то ће му помоћи да третман буде можда и у потпуности успешан. Ипак, он је мали а његови родитељи не могу све сами. Пружена помоћ Павлу јесте сигуран успех за свакога ко може да помогне. Његовој породици је свакако до сада било лакше да се због лечења преселе у Београд јер им је то ближе и јефтиније. Они су ипак остали на Косову и Метохији. Сада је на нама да покажемо да нису остали сами. За месец дана они морају да путују у Кијев. Помозимо им!
 

A много је начина на који можемо да помогнемо. Осим уплате одређене рате, проследите информацију пријатељима, власницима фирми, мањих и већих, па и сами пробајте да путем интернета већ говоте стране проследите и повећате посећеност како би што више људи сазнало и накупио се довољн број оних који желе и могу да помогну.

Посетите њихове стране:
http://pomozimo-pavlu.org.rs/

Фејсбук страна: 
https://www.facebook.com/pages/Помозимо-ПАВЛУ/784980111554600


Припремиле: КМ Новинe

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине