Вести:

недеља, 28. март 2021.

Нема разлога правити фаму од ''НЕ'' руског амбасадора да се Косово и Метохија назову ''републиком''

недеља, 28. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Нема разлога правити фаму од ''НЕ'' руског амбасадора да се Косово и Метохија назову ''републиком''

Медији готово са узбуђено преносе став руског амбасадора у Босни и Херцеговини, Игора Калабухова, да у емисији "Фејс ТВ" Косово и Метохију назове "републиком", а за тим уопште нема потребе.

Нема разлога правити фаму од ''НЕ'' руског амбасадора да се Косово и Метохија назову ''републиком''  #Русија #Амбасадор#Резлоција1244 #Косово #Метохија #Србија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Игор Калабухов





Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, гостујући на "Фејс ТВ" одбио је да каже да су Косово и Метохија "република" а медији на српском то преносе као какву сензационану вест.

Калабухов је тражио од водитеља Сенада Хаџифејзовића да изговори пуно име Републике Српске.

Водитељ је узвратио тражећи да Калабухов Косово и Метохија назове "републиком", преносе медији.

- Не могу да кажем да је република, ми то не признајемо - одговорио је руски амбасадор а медији на српском, такорећи, зинули од чуда.


Ово није никаква сензационалистичка вест, ово је само показало колико су наши медији, њихови уредници, новинари и комплетне редакције застраниле, изгубиле контакт са релношћу и залутале у непознатом правцу трагајући за најподобнијим положајем наспрам власти који могу да заузму.


Ово је сасвим природна реакција амбасадора Русије чији је став одлично познат а то је да решење проблема везаног за албанске сепаратисте са Косова и Метохије, не може да буде ван оквира Резолуције 1244.

То није никаква политика силеџијства, никакав притисак светске силе да се поштује њена воља, није чак ни наклоњеност Србима у питању већ једнсоставно одлучност да се у свету поштује Међународно право. Русија није заузела свој став наспрам моћи, коју дефинитивно има, да наметне своју вољу или спречи наметање туђе воље што је стуација на Косову и Метохији. Дакле, реч је о сасвим природној ствари. Тај став могу да заузму и сви други колико год да су мали јер се ради о основној потреби и неопходности очивању међународног поретка кроз поштовање Међунарондог права који гарантује какав такав али мир.

А управо је оно жестоко погажено и наставља се његово гажење на Косову  и Метохији од 1999. године па све до данас. То не чини Русија, то чине Америка и земље ЕУ, такозваног "просвећеног " Запада.

Нарочито би власти у Србији морале да се држе тога јер поред свих међународних докумената и институција које имају ту улогу да дефинишу односе према другим држава, српске власти обавезује и устав који додатно наглашава и потврђује оно што сви у Србији знамо а то је да су Косово и Метохија српска земља. Неупоредиво више права да то истичу имају Срби него било ко други, нарочито албански сепаратисти.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



На жалост, ситуација у Србији је таква да на власти имамо по први пут људе који су спремни да се Косова и Метохије одрекну а све како би удовољили својим менторима и финансијерима са Запада који их одржавају на власти и то само да би што више и дубље разорили државу на чијем су челу, Србију. Таквим властима уподобила се новинарска клика која је са новинарском етиком и професијом давно раскрстила све како би њихови уредници и подобни новинари подржали разарачку политику непријатеља а себи напунили џепове њиховим крвавим новцем глатко пристајући на издају. Да то није тако, ова изјава руског амбасадора не би привукла ни мало пажње, као што не привлачи када, на пример, каже да је председник Русије Владимир Путин јер то просто јесте тако.

Подсећамо, не постоји ни један валидан међународни документ који Косово и Метохију препознаје као "државу" јер они то и нису. Наравно, не рачунамо помоћне и маргиналне организације које то ипак чине а нарочито смело након потписивања Бриселског споразума 2013. године када су српске власти пристале да се обезакони светско безакоње, сила и злочин почињен над Србијом и њеним народом. Упркос томе, Уједињене нације, као највиши светски орган за међународне односе, иако су током НАТО агресије илегално сарађивале са ратним злочинцима из НАТО алијансе у нападима на Србију, не признају сепаратистичку струју на КиМ јер је подстакнута америком моћи  интересиам а не било каквим правним основама.

Дакле, Косово и Метохија су српска земља, административно названа Аутономном покрајином, погледајте карту која није политички већ географски одређена видећете да ту нема ничег чудног ни сензационалног. Једино што треба да нас изненади и подсети на опасност јесу новинари и медији који су се са тим помирили, сразмерно новцу који добијају за то или слабости да заузму објективан став какв приличи професионалцима. Ево, ми смо доказ да то ништа не боли, напротив, чини вас поносним и достојанственим, одлучним, на крају крајева чини вас човеком.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Политичко проституисање Раде Трајковић: честитала ексремисти Куртију на новој позицији - КМ Новине

Политичко проституисање Раде Трајковић: честитала ексремисти Куртију на новој позицији Некадашња политичарка и једна од оних који су изнутра рушили српски корпус на Косову и Метохији, Рада Трајковић, упркос позамашним годинама и лошем здрављу, не посустаје у издаји! У доласку на власт Аљбина Куртија нема ничег новог!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Две године од велеиздајничког Бриселског споразума - КМ Новине

УСТАВНИ СУД и даље не ради свој посао до краја - На слободи су сви који раде на коначном отимању КиМ, а против Срба и Србије! * Др Зоран Петровић: Право на ресурсни суверенитет У јавности је општепозната чињеница да је још током 2011. године постигнути тзв.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године - КМ Новине

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године Симбол страдања Срба током Нато агресије је трогодишња Милица Ракић која је погинула у Батајници. Милица је рођена 1996. године а убијена је НАТО агресор је у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. убио 126 деце свих националности док је више стотина малишана тешко рањено.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине