Вести:

четвртак, 19. новембар 2020.

Подигнуте оптужнице против Гуцатија и Насима Харадинаја

четвртак, 19. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Подигнуте оптужнице против Гуцатија и Насима Харадинаја

Такозвано "Специјализовано тужилаштво Косова", са седиштем у Хагу, поднело је "Специјализованим већима" оптужницу против вођа некадашње терористичке организације "УЋК".

#Суд #УЋК #Злочин #Насим #Харадинај #Хаг #Гуцати #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Данас шефови такозваних "Удружења ратних ветерана ОВК" Хисни Гуцати и Насима Харадинаја, ухапшени су и изручени Хагу крајем септембра због обелодањивања поверљивих докуметана из тог тужилаштва, међу којима су и имена потенцијалних сведока.

“Стриктно поверљива оптужница је поднета судији за претходни поступак 30. октобра на потврђивање”, наводи се у поднеску тужилаштва којим се иначе противи захтеву бранилаца Гуцатија да му се укине притвор.

Ово је трећа по реду оптужница за коју се зна да је поднета "Специјализованим већима", познатијим као Суд за злочине ОВК.

Гуцати и Харадинај су у притвору у Хагу.

Тужилаштво је иначе поменутим поднеском затражило од жалбеног већа да одбаци жалбу Гуцатијевих адвоката на првостепено решење којим је судија за претходни поступак 27. октобра одбио захтев за његово хитно пуштање на слободу уз јемство.

У одговору на жалбу одбране, који је јуче објављен, тужилаштво је навело да жалбено веће треба да жалбу одбаци по кратком поступку, јер не садржи аргументе који би показали било какву грешку већ донетој одлуци.

"И даље постоји ризик да ће Гуцати ометати напредак поступка и починити нова кривична дела", навело је тужилаштво.

Гуцатију, као и Харадинају је притвор одређен због опасности да би могао да побегне, да би морао да омета предстојеће кривичне поступке који ће се водити пред Специјализваним већима против припадника ОВК, као и да ће наставити да понавља кривична дела за која се већ сумњичи.

Обојица су ухапшена због застрашивања сведока у поступцима који ће бити вођени пред тим судом.

У позадини ових политички "спектакуларних суђења, све су учесталији напади на Србе кој још увек живе на Косову и Метохији.

 

Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Крематоријум Клечка и масaкр у Радоњићком језеру - датуми избрисани из сећања (ВИДЕО, ФОТО)

Крајем августа навршило се шеснаест година од откривања шиптарског крематоријума у селу Клечка и толико од откривања масовне гробнице у Радоњићком језеру две недеље касније .Нико у Србији није писао о томе. Ти догађаји, дан и датум у новој српској историји потпуно су заборављени.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ЕКСКЛУЗИВНО: Француска новинарка о трговини органима - зашто признати само-прокламовану државу којом руководе криминалци?

Француска новинарака Пруно Антоине, води трогодишњу истрагу о трговини органима на КиМ. У ексклузивном интервјуу за КМ Новине, први пут за медиј на српском, говори о припремама, доживљајима и сазнањима до којих је за то време дошла. Свега 5.000 евра је њој и Моники Штефанек, са којом ради на овом пројекту, било је довољно да се темељно посвете истраживању овом организованом злочину.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Драгица Божанић о смрти најближих које су зверски убили терористи ''УЋК'' и злочину кога и српска страна крије

Драгица Божанић је један од кључних сведока злочина шиптарских терориста "УЋК" над киднапованим Србима али и потирању тих злочина од стране Владе Србије после 2000., нарочито данас. Драгица Божанић је је дна од Српкиња које су преживеле тај злочин.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине