Вести:

среда, 18. новембар 2020.

Настављено са нападима на породицу Трајковић код Грачанице, медији злоупотребљавају

среда, 18. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Настављено са нападима породицу Трајковић код Грачанице, медији злоупотребљавају

Породица Трајковић која је нападнута јуче у Кишници код Грачанице, веома је забринута јер су се након првог напада чули пуцњи из ватреног оружја а напади не престају ни данас.

#Трајковић #Кишница #Грачаница #Билборд #УЋК #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Током вербалног напада у присуству новинара / Извор: про-сепаратистичка РТВ КИМ




Провокације су уследиле синоћ када се екипа новинара окупила на месту напада а исто се догодило и данас када је про-сепаратистичка РТВ KИМ из Чаглавице узимала изјаву од Зоранове супруге Јелене. За време разговора са новинарима, албанска деца из оближењег парка добацивала су на енгелском и албанском језику вређајући Србе.

Нападнути Зоран Трајковић истиче да је забринут за безбедност породице, те да би волео да се слични инциденти не понављају.

„Ја се осећам добро, ништа ми није ни било, једино се за породицу бринем као и сваки нормалан грађанин. Не бих волео да се деси неки проблем у будућности, поготово не њима. Волео бих да на овоме и остане. Желео бих да на све ово ставим тачку, да се ово не понавља и не наставља. Не желим ништа од тога, а поготову не да имам проблеме у будућности, па тако и свима саветујем да смире лопту, тензије, да се мало опусте“
, рекао је Трајковић који у Kишници живи са супругом, мајком и једногодишњом бебом.

Зоран Трајковић / Извор: про-сепаратистичка РТВ КИМ

Након синоћног инцидента чули су се и пуцњи из ватреног оружја, што је додатно забринуло становнике овог места.
Зоран претпоставља да је то уследило вероватно из неког хира и рекације а догодило се после 23.00 часа.


Про-сепаратистичка РТВ КИМ која је на буџету америчких злогласних НВО као и шиптарских сепаратиста, иначе у нелегалном власништву одбеглог дечанског монаха протосинђела Нектарија сада ожењеног и оца неколико деце, искористила је и ову прилику да упркос свему промовише квази-институције косовских сепаратиста. Чињеница је да су напади на Трајковиће уследили након што је непозната особа оштетила билборд који промовише терористичку "УЋК" а тај билборд су одобриле и подржале управо сепаратистичке квази-институције, које прећутно и одобравају па чак и инспиришу нападе на Србе у небезбедним деловима како би их натерале у прогон. Сходно потреби да промовише сепаратистичке тежље косовских Албанаца, РТВ КИМ преноси како је Трајковић навео да је "његова дужност као грађанина - да верујем институцијама, то ћу и учинити, а за све остало нека се побрину они“.

Није ретко, а познајући рад новинара на Косову и Метохији који су на сепаратистичком и буџету страних НВО, честа је подметачина да се саговорник наведе да искаже "своје поверење" у сепаратистичке квази-институције. Наводно, новинари сугеришу саговорницима који су, по природи, медијски неискусни и то представљају као некакав позив на мир, међутим, на тај начин медији оправдају новац који су добили. Тако да упркос почињеном злочину над Србима додатно испромовишу управо квази-институције које посредно или непосредно промовишу нападе на њих!

Колико је такав приступ покварен сведочи чињеница да се жртве Срби, од стране својих проданих сународника, наводе да промовишу рад квази-институција Шиптара чији ни један злочин над Србима у последње две деценије и више - није кажњен!

Једино што може да се критикује јесу "локалне квази - институције" а према сазнањима "КМ новина", независног народног портала са Косова и Метохије, разлог је тај што њихове пројекте сепаратистичка општина Грачаница није одобрила и није им додељен никакав новац! Када се то деси, они престају са сваком критиком и почиње похвално избештавање о тој власти. Ово важи за све "званичне" медије на српском језику на Косову и Метохији који су регистровани при сепаратистичким службама а њих има на целој територији покрајине.


Сходно томе, и ова прича је пример таквог односа медија према проблемима Срба на КиМ.

„Много бринемо, ситуација уопште није наивна. Ова се не деша први пут, у последњих пар месеци провокације су упућени и лично мени, из парка, које је направљен пре годину дана, у коме се окупљају деца али и мало страији. Сматрам да је Општина крива, јер је она издала дозволу за изградњу тог парка. Много се плашим за нашу безбоднос и за наше дете јер није ово живот каквим се треба живети“, казала је видно потрешена Јелена.

Приликом разговара са породицом Трајковић уследиле су и провакције деце из оближњег парка на албанском и еглеском језику и показивање средњег прста, након чега је Трајковићева позвала полицију и пријавила случај. Убрзо затим полицијска патрола је стигла и "извршила увиђај" на чему се све завршава.

Први комшија, Миодраг Kрстић истиче да се овако нешто не дешава први пут, те да житељи Kишнице константно страхују.

„Ово није први пут, да се тако нешто дешава. Забринути смо јер не знамо шта ће следеће да се деси“, казао је Миодраг Kрстић.

За најтеже злочине, попут Радоњичког језера на фотографији, жртве злочинци никада нису процесуирани иако се зна да се то одиграло у зони Рамуша Харадинаја. Уместо тога, Александар Вучић је са њим ушао у коалицију и подржао његове сепаратистичке тежње у значајнијем обиму него било ко пре њега.

А у међувремену, уклоњен је билборд “Слобода има име - УЋК” који је постављен у Kишници пре три дана.

Становници Kишнице, али и других села у близини Грачанице, узнемирени су након синоћног догађаја који је после кратке паузе, наставак серије напада на Србе.


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Група Шиптара флашама напала Србина код Грачанице, инцидент пред новинарима (ВИДЕО)

Група Шиптара флашама напала Србина код Грачанице, инцидент пред новинарима (ВИДЕО) Зорана Трајковића (29), напала је група Шиптара испред његове куће гађајући га каменицама и пивским флашама, синоћ око 17-30 часова испред његове куће у Кишници код Грачанице зато што је Србин. По повратку с посла Трајковића је испрва провоцирала група Шиптара док је паркирао свој аутомобил.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Резултат учешћа Срба у сепаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници

Основна школа "Краљ Милутин" у Грачаници, коју похађају српски ђаци, јутрос је била "окићена", како локални радио преноси, "албанском заставом". Основна школа „Краљ Милутин" је највећа српска Основна школа на централном Косову и Метохији, а поред основне у истој згради смештене су и средња медицинска и грађевинско-саобраћајна школа.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Сепаратистичко тзв. ''Специјално тижалштво'' осумњичене терористе испитује - у хотелу

Такозвано "Специјално тужилаштво" при сепаратистичком илегалном систему, испитиваће једног осумњиченог у хотелу у којем ће одсести, навео адвокат Арианит Kоци, који заступа неколико осумњичених које је ово квази-тужилаштво до сада испитало. Kоци није открио о коме се ради, али је поручио да испитивање осумњиченог у хотелу "оставља утисак неозбиљности".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине