Вести:

понедељак, 31. август 2020.

Председник Вучић нема подршку већине у бирачком телу!

понедељак, 31. август 2020. | Уреднички колегијум 0

Председник Александар Вучић и функционери СНС-а већ годинама у медијима истичу да он има „поверење и подршку грађана преко 50 %“.

#Vučić #Podrška#Izbori #Laž #Mediji #Glasači


Пише: Бранко В. Николић



Тиме се индиректно тврди и сугерише да је за Вучића на изборима за председника Републике гласала већина грађана Србије шта значи и бирачког тела, и да он има изборни легитимитет и политичку подршку натполовичне већине СВИХ бирача у Републици Србији!

Но, то су спин, опсена и обмањивање јавности и бирача, и то може ваљано и убедљиво да се види и докаже из анализе егзактних нумеричких показатеља односно резултата избора који су одржани 2. априла 2017. године. У списак бирача било је тада уписано 6.724.949 држављана Републике Србије и они су сачињавали бирачко тело. На изборима је гласало 3.655.365 бирача или 54,36 одсто бирачког тела. За кандидата Александра Вучића гласало је 2.012.788 бирача или 55,80 одсто од укупног броја бирача који су гласали, и то је 29,93 одсто бирачког тела односно СВИХ бирача у Републици Србији! Шта значи да је Вучић добио подршку већине од само оних 3.655.365 бирача који су гласали на изборима, али да није добио подршку већине од СВИХ бирача/грађана односно бирачког тела у броју од 6.724.949 колико их је било уписано у списак бирача и то је пластично приказано у табели на крају текста!

Логичан закључак из тих валидних бројчаних показатеља односно резултата председничких избора јест, да је изабрани председник Александар Вучић добио гласове и политичку подршку односно изборни легитимитет од 29,93 одсто или мање од једне трећине (1/3) бирачког тела односно СВИХ бирача/грађана у Републици Србији, те да нема „поверење и подршку грађана преко 50 %“ како он и функционери СНС-а у медијима годинама тврде, истичу и сугеришу!

Јер, изборни легитимитет у демократској држави изводи се из бирачког тела односно СВИХ држављана са правом гласа који су уписани у списак бирача, а не само од оних бирача који су гласали на изборима! А то значи да би изјава и тврдња председника Вучића и његових сарадника о „поверењу и подршци грађана преко 50 %“ била тачна и не би била спин, опсена и обмањивање јавности и бирача само у случају да је кандидат на председничким изборима Александар Вучић добио 3.362.475 гласова, јер је то натполовична већина (50 % + 1) од СВИХ бирача/грађана са правом гласа у Републици Србији и којих је тада било 6.724.949! 

Табела 1 Број и проценат добијених гласова од гласалих и уписаних бирача на изборима за . председника Републике 2. априла 2017. године.


 



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

''Отаџбина'': Вучић очекује гласове на КиМ јер их ту краду горе него у Нигерији

недеља, 12. март 2017. | КМ новине Током предизборне кампање председнички кандидат Александар Вучић је изјавио да се он нада да ће на Косову и Метохији добити 70% гласова. Бирачки спискови на Косову и Метохији нису мењани од 1996. године и у њима постоји велики број Албанаца који одавно нису ту, а они који јесу не излазе на изборе.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Слободан Самарџић: Избори на Косову - нека се председник љути на себе

Чули смо чињенично тачан коментар председника Вучића: Српска листа поводом избора на Косову изложена је терору и прогону. И још: Албанци су нашли своје Србе које ће на сваки начин помоћи да преузму улогу Српске листе. И још много чега, кажемо, чињенично тачног.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

др Зоран Чворовић: Изласком на сепаратистичке изборе, Срби своју децу уместо у Србију гурају у Арнаутлук (ВИДЕО)

Гост "КМ Интервјуа" др Историје права и државе, Зоран Чворовић, опомиње да је за очување Србије и Срба на КиМ једино решење бојкот сепаратистичких квази-избора! За недељу, 6. октобар, најављено је одржавање новог круга сепаратистичких квази-избора на Косову и Метохију.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине