Вести:

уторак, 1. септембар 2020.

Зоран Чворовић: Повлачење признања КиМ за нову власт у ЦГ суштинско али треба бити мудар и стрпљив

уторак, 1. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

У Црној Гори се догодило нешто што је готово незамисливо, на изборима је смењен Мило Ђукановић, диктатор који је неприкосновено владао тридесет година.

#Зоран #Чворовић #ЦрнаГора #Косово #Метохија #Србија #Признање #власт #свест
др Зоран Чворовић: Фото - КМ новине

Са сменом Ђукановића очекивало се испуњење најсновнијих захтева. Један од њих, који је представљао срж и суштину који су вишемесечним Литијама уливали снагу и одржавао их, поред захтева за одбрану светиња од државне отимачине јестеи Косово и Метохија, односно повлачење признања од стране Црне Горе. Међутим, по том питању нова владајућа гарнитура остала је недоречена, тачније у овом тренутку се о томе не говори. Тихо али је то почело да дели јавност.

Професор са Правног факултета у Крагујевцу, др Зоран Чворовић, у изјави за КМ новине оцењује да тај потез јесте важан али, додаје, да се томе мора приступи пажљиво јер је то клизав терен препун замки у овом тренутку.

"Стратешки српски интерес је да Црна Гора што пре повуче признање лажне државе Косово. Међутим, нереално је очекивати од нове Владе Црне Горе, уколико буде формирана од странака које чине три опозиционе коалиције, да донесе такву одлуку. Као прво, политичка позиција ових странака је у односу на Ђукановићев режим још увек јако ровита. Ђукановићев интерес је да дестабилизује такву нову Владу и он за то има на претек средстава. Сваки нагли заокрет досадашњег спољнополитичког курса, пре разбијања Ђукановићеве криминално-полицијске хоботнице, додатно би дестабилизовао позицију нове Владе. Ђукановићев је интерес да направи раздор међу опозиционим групацијама, а повлачење признања КиМ одвело би сасвим извесно коалицију УРА у Ђукановићево наручје. Треба најпре потпуно размонтирати систем који је учинио могућим кроатизацију Црне Горе, признање лажне државе Косово и учлањење Црне Горе у НАТО, да би се тек после тога у будућности створили услови за ревидирање наведених одлука" сматра пофесор Чворовић.

Такође, напомиње он, није власт у Црној Гори ни једина, ни та којој би одбрана Косова и Метохије требала да буде приоритет.

"Сада треба имати мудрости и стрпљења. Срби у Црној Гори имају већ доста брига када је у питању одбрана идентитета и не треба им стављати нови терет у виду брзог повлачења признања лажног Косова. Одбрана Косова и Метохије мора да буде задатак број један Београда, јер Србија мора да покаже да је кадра да буде матица свих Срба" објапњава Чворовић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Црногорска демократија: против признања тзв ''Косова'' било 85% грађана али имали смо визију

Црногорски премијер Душко Марковић у интервјуу за шиптарску телевизију са КиМ, да је црногорска влада имала визију када је признала самопроглашену независност Косова, упркос томе што је више од 85 одсто грађана било против тога. Како преноси сајт РТК на српском језику, уочи посете шиптарским сепаратистима из Приштине 6.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Чворовић: Рат на пољу колективне свести

Како је етноинжењеринг који је Беч спроводио у Галицији, обликујући посебан украјински идентитет, послужио као образац хрватској међуратној политици која је на подручјима Црне Горе, Македоније, Војводине и БиХ стварала од тамошњих Срба посебне етничке скупине. Бројне чињенице показују да је класични и хибридни рат који западна цивилизација већ више векова води против православног српског и руског народа ушао у завршну фазу.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Чворовић: Непријатељ у улози арбитра?

Оно што је компромис за Фанар и Вашингтон, сигуран је пораз за Српску цркву и Србе у Црној Гори Поводом актуелне ситуацију у Црној Гори, САД нас убеђују да, речју Метјуа Палмера, „Руси виде овај закон (црногорски Закон о слободи вероисповести) као рањиву тачку коју могу да искористе, као прилику да направе раздор између Србије и Црне Горе, да повисе тензије", а то је, наравно, „супротно од онога што желе да виде Сједињене Државе".



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине