Вести:

петак, 29. мај 2020.

Шиптари напали и повредили повратника у Дреновцу код Клине

петак, 29. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Миодрага Сташића (86) из Дреновца код Kлине напало је и повредило неколико шиптарских чобана пошто су претходно пустили стоку на његово имање.

#Napad Šiptari #Albanci #Srbi #Kosovo #Metohija
Фото: ИЛУСТРАЦИЈА

Ове среде за нама (27. маја) Миодраг Сташић је покушао да истера стоку из свог воћњака што је албанске чобане "испровоцирало" и након чега су га напали. Сташићи су се пре неколико година вратили на своје имање и покушавају да постану економски независни.

Такозвана "косовска плиција" је била на месту напада али је само одвела Сташића до Kлине. Нападаче нису узнемиравали. Сташићу су у амбуланти саниране повреде.

Миодраг Сташић


Ово је трећи напад на повратнике у Kлини и Истоку за само три дана.
Претходно су секиром претили Ђорђу Ђоровићу да ће га убити, а ондаје каменована кућа повратника Жарка Зарића у Љубожди.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нема мира за Србе у Беркову, повратнику гори кућа (ФОТО) - КМ Новине

Пожар у Беркову у кући повратника #Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti Жарку Вучковићу је кућа саграђена прошле године али ће је овај напад озбино оштетити. Пожар је настао унутра и примећен је тако што је дим избијао из куће кроз разбијене прозоре.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шиптар Србину повратнику на КиМ претио пред његовом кућом - КМ Новине

Повратник Ђорђије Ђоровић појаснио је у разговору са новинарима шта се синоћ догодило на његовом имању. Њему су пришла два Шиптара, од којих му је један претио смрћу. Каже да је информације дао и Кфору и полицији и да више не сме да оде до свог имања.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови напади на Србе на КиМ: Повратнику каменована кућа, обијена српска школа (ФОТО) - КМ Новине

Нови напади на Србе на КиМ: Повратнику каменована кућа, обијена српска школа (ФОТО) #Vesti #Kosovo #Metohija #Napadi #Srbi #Albanci #Šiptari Кућа Србина који се међу ретким прогнаним лицима одлучио да се врати на своје имање у Љубожду код Истока, каменована је јуче.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине