Вести:

субота, 23. мај 2020.

Нема мира за Србе у Беркову, повратнику гори кућа (ФОТО)

субота, 23. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

У повратничком селу Берково код Клине у пламену је кућа повратника Жарка Вучковића, јављају медији.

#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti
Фото: Илустрација


Жарку Вучковићу је кућа саграђена прошле године али ће је овај напад озбино оштетити.

Пожар је настао унутра и примећен је тако што је дим избијао из куће кроз разбијене прозоре. Сумња се да је подметнут, тачније да је кућа запаљена са намером да буде уништена.

Вучковић се прошле године вратио у Берково али током последња три месеца због ограниченог кретања није се налазио у својој кући.

У Беркову је за Србе повратнике направљено 30-ак кућа, али због тешких услова за живот, у селу готово нико није опстао.

Ово је 18напад на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији у последња четири месеца.


КМ Новине напомињу да је жалостан и поданички положај медија и новинара учино да не буде наведено како су нападачи Шиптари који се на сваки начин труде да и последњи српски траг на КиМ избришу. Без обзира што у овом селу живи тек неколико Срба и то оних који су одлучили да последње дане свог живота проведу на својој земљи, ни они немају мира.

Такозвани "министар" у илегалној "влади" шиптарских сепаратиста, Далибор Јевтић, искористио је и ову прилику да се "похвали" да је за ове повратнике нешто учињено али резултат показује да је ефикасност равна катастрофи. Да постоји било какава воља повратника би било више али управо због резултата који Шиптарима одговарају, а то је да се Срби не враћају, због чега он и јесте више година на тој функцији. Очигледно је да Шиптари сматрају да је он врло успешан у томе што (не)ради.

Од погонства породица Вучковић живи у расејању у Грдици код Краљева а ових дана су намеравили да дођу у Берково.

Кућа није сасвим изгорела, али ово је лоша порука повратницима и Србима који овде живе. У Беркову живи десетак породица, изграђено је петнаестак кућа, има доста обрадиве, квалитетне земље али овакви догађаји утичу да се мало њих одлучује на повратак и останак.

Нарочито зато што такозвана "косовска полиција" никад не пронађе и казни починиоцде оваквих кривичних дела а ово је само још један у низу атака на имовину Срба повратника у општини Клина.

Погледајте фотографије куће Вучковићакоја је данас горела.#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti#Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Gori #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Опљачкана српска кућа Вучковића на Косову и Метохији - КМ Новине

Опљачкана српска кућа на Вучковић на Косову и Метохији У ноћи између 22. и 23. септембра обијена је породична кућа Дејана Вучковића у селу Бабин Мост одакле је украдено око 2 хиљаде евра, злато а причињена је и велика материјална штета, јавили су про-албански медији са иМ на српском језику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Још један напад на Србе у Клини - КМ Новине

Непознати починиоци, највероватније локални Шиптари, напали су из аутоматског оружја Србе у селу Берково у општини Клина, а у нападу, иако су две куће оштећене, није било повређених. У обе куће је, у тренутку напада, око 19 сати, било људи, а на једној од њих је оштећен цреп, док је на другој један од хитаца погодио прозорско окно.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Берково код Клине: Последњи Срби - КМ Новине

Берково код Клине: Последњи Срби #Kosovo #Metohija #Klina #Berkovo #Srbija #Vesti #Srbi #Enklava #Geto #Nestanak У Беркову надомак Kлине тренутно живи 13 српских породица. Навикнути да се годинама боре са недаћама, не смета им што у селу нема ни продавнице ни лекара, али им недостаје више људи.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.