Вести:

петак, 3. јануар 2020.

НП ''Отаџбина'': Вучић иде у Црну Гору да помогне Милу Ђукановићу

петак, 3. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори у одбрани српских светиња од криминалног, диктаторског и антисрпског режима Мила Ђукановића.

#Vučić #Milo #Pomoć #Badnjak #Božić #Crna_Gora #Crna #Gora #Otadžbina #kmnovine






Усвајањем закона о верским заједницама председник Црне Горе је желео да прокрчи пут и отимању Пећке патријаршије, Дечана, Грачанице и осталих српских светиња на Косову и Метохији. Зато данас када Срби у Црној Гори протествују и демонстрирају против отимања српских светиња у Црној Гори они у исто време бране и Пећку патријаршију, и Дечане, и Грачаницу, и Љевишку...

У целом покушају отимачине српских светиња у Црној Гори најчудније је понашање председника Србије Александар Вучића блиског пријатеља Мила Ђукановића. На најаву усвајања закона о верским заједницама у Црној Гори председник Србије је ћутао, правдајући своје ћутање жељом да се не меша у унутрашње ствари Црне Горе. Пре тога на укидању ћириличне табле у Вуковару председник Србије је реаговао са пуним правом а на нешто што је много крупније и важније председник Србије се не оглашава. И не само то. Својом изјавом о некаквом постојању црногорске аутокефалне православне цркве он је дао директну подршку Милу Ђукановићу у отимању српских светиња.

И док је руско министарство спољних послова подржало напоре Срба у одбрани српких цркава и манастира дотле министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић не проговара, изузев ако не рачунамо његово певање по будванским хотелима у ноћи када се усваја закон о верским заједницама у Црној Гори.

Ових дана Александар Вучић је ипак решио да се умеша у унутрашње ствари Црне Горе тако што је наговестио да ће Бање вече да проведе са Србима на северу Црне Горе. Председник Србије сада жели да се умеша у тренутку када су протести све жешћи и бурнији па својим одласком Александар Вучић жели да помогне свом пријатељу Милу Ђуконовићу и да смири тензије у Црној Гори. Не треба бити много паметан па не закључити да је одлазак Александар Вучића у Црну Гору плод његовог договара са Милом Ђукановићем јер да није тога он у њу не би могао да уђе. Зато је и одлука епископског савета епархија на подручју Црне Горе мудра која не одише много жељом да Александра Вучића виде на Бадње вече али му саветују да ако већ жели да дође у Црну Гору нека дође на државничком нивоу код свог пријатеља Мила Ђукановића.

Чак и апел тзв. 88 интелектуалаца из региона није могао да буде срочен без дозволе Александра Вучића и иницијативе његовог Бебе Поповића. Оно што је необично у том апелу интелектуалаца да су највећи део њих Бошњаци из Босне и Херцеговине и Албанци са Косова и Метохије. Сама та чињеница говори да је у њиховом политичком интересу да се Српска православан црква што више уруши и подели што је и циљ закона о верским заједницама који је усвојила скупштина Црне Горе. Иначе је данас Српска православна црква остала једина кохезиона сила која обједињује Србе са подручја некадашње Југославије па је и разумљива жеља тзв. интелектулаца да се она разгради.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ још једном даје подршку својој браћи у Црној Гори са жељом да буду принципијелни, јединствени и сложни не дезвољавајући да их било ко подели у одбрани праисконских српских светиња на подручју данашње Црне Горе. У овим тешким тренуцима за опстанак нашег народа у Црној Гори Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да наша браћа у Црној Гори морају много више да верују мудрим главама у епископском савету православних епархија Црне Горе него појединим српским првацима који су умногоме зависни од крималног, дикатаорског, издајничког режима Александра Вучића.




Косовска Митровица
03.01.2020. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Како ће се патријарх осећати због Ордена кад се Вучићу буде судило за издају КиМ? - КМ Новине

НП ''Отаџнбина'': Како ће се патријарх осећати због Ордена кад се Вучићу буде судило за издају КиМ? #Patrijarh #Orden #Svetog #Sava #Vučić #Kosovo #Metohija #Srbija #Izdaja #Šiptari #Izbori #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine Звучи невероватно али је истинито, председник Србије као награду за свој позив Србима на Косову и Метохији да изађу на сепаратистичке изборе добио је Орден Светог Саве.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': не пратити пиљарску политику Вучића према КиМ - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': не пратити пиљарску политику Вучића према КиМ #Vučić #Kosovo #Metohija #Srbija #Šiptari #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine На састанку председника Србије са америчким државним секретаром за спољне послове Мајком Помпеом како јављају бројни извори био је присутан и саветник Александра Вучића Тони Блер⇗.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП Отаџбина: ''Код Вучића доминира криминална свест на рачун државотворне'' - КМ Новине

Кампања за локалне сепаратистичке изборе у режији Приштине на северу Косова и Метохије одвија се у невиђеном притиску на српски живаљ од стране диктаторског режима Александра Вучића. Предизборну активност на северу Косова и Метохије предводи широм Србије добро познати Зоран Милојевић звани Зеља иначе члан извршног одбора СНС.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине