Вести:

недеља, 20. октобар 2019.

Армин-Паул Хампел: Преговори о КиМ да се воде у Србији, не у иностранству

недеља, 20. октобар 2019. | КМ новине 0

Шеф спољнополитичког одбора странке АФД (Алтернатива за Немачку) у Бундестагу Армин-Паул Хампел изјавио је да би велике силе требало да оставе Београд и шиптарске сепаратисте са КиМ да се сами договоре, а онда да стану иза тог договора.

#Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Izbori, #Izdaja, #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,
Армин-Паул Хампел / Фото: Википедиа




Он је у интервјуу за сепаратистичке медије на српском изјавио да је "Kосово део Србије, и да треба поштовати Резолуцију 1244, која је поприлично јасна".

"Зашто доводити у питање легитимитет резолуције УН? Имамо поверење у одлуке Уједињених нација и ми их следимо" рекао је он наглашавајући да зна да је ситуација тешка и забрињавајућа када је реч о односима албанских сепаратиста са Kосова и Метохије и Владе у Београду.

"Да би се то превазишло, морају се водити преговори у Србији, а не у иностранству", навео је Хампел.

Он је оценио да нема везе да ли ће повлачење признања илегалне "независности" Kосова и Метохије учинити мале или велике земље.

"Можда је то мала група од 15 земаља, али и то је група чији се глас рачуна у свету и у УН. Београд би требало да искористи тај глас како би истакао да проблем и даље постоји и да се свака одлука страних сила не мора прихватити као коначна за вашу земљу и владу. Не мора бити коначна и може се преговарати, а најбољи преговори и у пословном свету су они у којима обе стране добију довољно да сачувају свој образ", истиче Хампел.

Он верује да може доћи до решења косовског проблема са сепаратистима јер сматра да "уколико је било могуће да се Ирска и Северна Ирска договоре, зашто тако нешто не би било могуће у овом региону или негде друго".

Северна Ирска је водила рат против енглеске колонизације острва чиме је Хампел јасно ставио до знања да албанска колонизација Косова и Метохије није нешто што се мора прихватити већ да свака земља има право и мора да брани своју територију. Србија, између осталог, има и тај проблем што је изнутра нападнута многим деструктивним чиниоцима који у њеном пропадању налазе начин да се материјално богате а међу њима су и новинари који своје извештаје усмеравају у контрапродуктивном смеру не би ли зарадили коју пару више. У томе је добро само то што су извештаји јавни и могу се врло лако архивирати како би одговорни за помоћ непријатељу у кривичним радњама против интегритета и суверенитета Србије одговарали пред Судом за своја непочинства и издају.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Izbori, #Izdaja, #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti,  #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине