Вести:

недеља, 20. октобар 2019.

Позив на промоцију нове књиге о генералу Ратку Младићу

недеља, 20. октобар 2019. | КМ новине 0

Др. Пирко Турпеинен-Сари из Финске, дугогодишња сарадница Историјског пројекта Сребреница, одржаће промоцију своје књиге о три национална хероја из финске и српске историје, од којих је свакo на свој начин битно утицао на судбину свога народа.

#Promocija #Knjige #Finska #Autor #Srebrenica #Ratko #Mladić #Ratko_Mladić, #kmnovine,
Детаљ са корица књиге

Један од тих националних хероја је генерал Ратко Младић.
Промоција ће се одржати у књижари "Папирна крила" (у згради САНУ) Кнез Михајлова 35, у Београду. На промоцији ће, поред ауторке др. Пирко Турпеинен, говорити адвокат из тима одбране председника Караџића, Горан Петронијевић, колумниста недељника "Печат," Драгомир Антонић, и испред издавача "Пешић и синови," госпођа Весна Пешић.
Књига др. Турпеинен је насловљена "Касапин, Кољач и Комуниста.” Поред српског генерала Ратка Младића, у књизи су обрађени животни пут и јавна делатност финских историјских личности маршала Густава Манерхајма и политичара и борца за независност Финске, Кулерво Манера.
Др. Турпеинен годинама прати дешавања на Балкану у склопу свог врло активног политичког ангажмана у родној Финској. Неколико пута је бирана за посланицу из Финске у Европском парламенту. Њен блог https://www.turpeinen-saari.net/ свакодневно посећује на хиљаде читалаца. Педантност која одликује њен рад огледа се у томе да је пре неколико година, док је спремала ову књигу, лично посетила Калиновик, родно место генерала Младића, да би се упознала са људима који су генерала познавали и међу којима је одгојен. Поднела је захтев да генерала Младића посети у притвору Хашког трибунала и да обави разговор са њиме, али је управа притвора одбила да њеној молби изиђе у сусрет.
Историјски пројекат Сребреница вас позива да у уторак 22. октобра у 19. часова посетите ову необичну промоцију ауторке из далеке земље која је одлучила да у ред, како се сама изразила, "јаких људи који су стали у одбрану своје земље" уврсти и српског генерала Ратка Младића.



Књигу је са финског на српски превела госпођа Јасмина Теофиловић.

Промоција ће бити одржана у уторак 22. октобра 2019. у 19 часова, у књижара "Папирна крила" (у згради САНУ) Кнез Михајлова 35, у Београду.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Promocija #Knjige #Finska #Autor #Srebrenica #Ratko #Mladić #Ratko_Mladić, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине