Вести:

среда, 16. јануар 2019.

Вулин захвалан КФОР-у за окупацију, тражи да остану на КиМ (ВИДЕО)

среда, 16. јануар 2019. | КМ новине 1

У својству министра одбране Александар Вулин се у Београду састао са командантом окупационих снага КФОР-а, генерал-мајором Лоренцом Д`Адариом.

#Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Okupacija #NATO #Vulin #Zločin #Pogon #Ubistvo


Александар Вулин је
нагласио да је за Републику Србију формирање тзв. „војске Косова“ неприхватљиво, што је делом и комично јер та иста Влада у којој је ни прстом није мрднула да то спречи или поништи ту одлуку. Иако су неколико дана из режимских медија слали поруку како је та "војска" права опасност по Србе, уместо да у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација, захтевају повратак српске војске, у њено име је истакнуто "да је КФОР једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије" одакле је, у присуству тог истог КФОР-а, протерано преко 250.000 Срба и неалбанаца, порушено преко 150 српских цркава и манастира, убијено и киднаповано неколико хиљада цивила.

"КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији, а српско становништво на Косову и Метохији у њему види једини гарант своје сигурности и безбедности", истакао је министар Вулин без да икога о томе пита. Наиме, КФОР након што се у више навратао оглушио о прописе који су му омогућили да се нађе на простору КиМ - престао је да буде елгитимна војна сила те је о сада једино српска војска. Наравно, када би је представљали генерали и официри достојни својих славних предака а не НАТО обожаваоци којиам су и достојанство и национални понос одстрањени са неколико стотина НАТО долара.

Генерал Д'Адарио је током сусрета нагласио да поштује позицију Владе Републике Србије и уздржано понашање током инцидентних ситуација на Косову и Метохији, преноси Министартво одбране. У објективним и редовним околностима ова изјава би била вишенего скандалозна али о поносу и достојанству официра на челу војске и државе смо већ рекли све што је потребно рећи.

Министар Вулин с није задржао само на овоме већ је још дубље загазио у срамоту и додатно понизио и српски народ и српску државу те је "захвалио команданту КФОР-а за очување мира и безбедности на Косову и Метохији", изразивши очекивање да ће се одржати добар ниво сарадње између Војске Србије и КФОР-а.

Након тога Вулин је још и затражио да КФОР остане у пуном капацитету и да не дође до бројчаног смањивања мисије, додајући да одлука о смањивању снага КФОР-а треба да зависи од сталне процене развоја ситуације на политичком и војном плану и безбедносних индикатора стања, а не на основу дефинисаних датума. 


 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽
Омогућиле: КМ новине.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине