Вести:

петак, 18. јануар 2019.

Википедиа уклонила чланак о Жутој кући и трговини органима, а истичу српске ''ратне злочине''

петак, 18. јануар 2019. | КМ новине 3

Највећа светска онлајн енциклопедија Википедија избрисала је чланак на енглеском језику о трговини људским органима током рата на Kосову и Метохији.

#Vikipedia, #Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločini #Rat #Šiptari #Albanija #Žuta_kuća #Trgovina_organima
Жута кућа - место које није место злочина јер су тамо Срби убијани.

Тај текст озачили су као "теорију завере" и на његово место поставила линк који нас преусмерва на чланак који говори о српским "ратним злочинима" на KиМ.

У чланку се говорило о случају "Жута кућа", што је назив који се у јавности користи за истрагу о трговини људским органима у Албанији и на Kосову и Метохији током 1999. године. Србима су у Жутој кући вађени органи који су касније продавани на црном тржишту. Не зна се колико је тачно људи убијено на овај свиреп начин.

Бројни докази о томе су уништени у Хашком Трибуналу, јер је пре десетак година тужитељка Kарла Дел Понте, у једном од интервјуа навела да је Дику Мартјиу рекла да би требало да иде у Хаг, јер тамо постоји досије и докази који су сакупљени у "жутој кући", а да при том није знала да су "доказни узорци били уништени".

Текст о овим гнусним злочинима сада окарактерисан је као теорија завере на Википедији од стране уредника ове енциклопедије. Текст је избрисан са странице на којој се налазио, али се уредници ограђују да га нису у потпуности избрисали, већ су га спојили са чланком о Ратним злочинима на Kосову и Метохији.

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


Проблем је што се у том дугом чланку прво чита о српским злочинима, а тек негде на средини налази се један део о трговини органима. У том кратком тексту аутори се ограђују од овог злочина коришћењем речи као што су "наводни злочини", "наводна трговина органима" и слично, док су више него оштри када пишу о Србима као негативцима.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. ''ЖУТА КУЋА''
    https://srbij-a.blogspot.com/2015/12/zuta-kuca-trgovina-ljudskim-organima.html

    ОдговориИзбриши
  2. Треба обjaвити рат ревизиjи историje и манипулациjи истине.
    Свако има право да пише у Википедиjи - пишимо и ми.
    Недаjмо се!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине