Вести:

Saturday, November 24, 2018

Срби убеђени да је стање на Косову и Метохији договорено између Београда и Приштине

Saturday, November 24, 2018 | КМ новине 0

На Косову и Метохији, нарочито у свереном делу Косовске Митровице, стање се смирило убрзо након хапшења неколицине Срба од стране шиптарске РОСУ полиције али је народ јако узнемирен, као што можда никада није био.

#Kosovska_Mitrovica, #Vučić, #Ramuš, #Haradinaj, #Kosovo, #Metohija #Srbija, #ROSU
Фото-илустрација: КМ новине 2017.

Сви су били изненађени када се на тргу у Косовској Митровици јуче окупио велики број грађана одмах након што су се огласиле сирене зе узбуну. И раније је било сирена али на њих нико није обраћао пажњу. Пре свега јер "Српска листа", која се намеће као "представник Срба што никако није нити може да буде јер ју је промовиса Вучић и противно закону, уз помоћ силе српских снага безбедности, инсталирао на Косову и Метохији као вештачку политичку испоставу са циљем да помогне изградњу шиптарске државе. Она као таква никада није имала поверење Срба нити га може имати.

Нити на један њихов протест Срби нису обраћали ни мало пажње нити му придавали значај до сада. Власт је то урадила јако лукаво па је на челна места свих преосталих државних институција инсталирала управо чланове те листе како би сваки сегмент живота Срба ставила под своју контролу. Тако су запослени сваки пут били приморавани да се појаве на скупу који организује та политичка странка при шиптарским сепаратистичким квази-институцијама а са кореном у Београду. Свако је био принуђен да се потпише на списку запослених своје фирме на специјално постављеном штанду за то, како би доказао да је био присутан. Касније су те мере пооштрене па су се запослени потписивали и пре почетка скупа али и након њега чиме су били приморани да све време ту проведу. Уколико би неко бојкотовао скуп знао је да ће врло лако добити отказ. То говори о томе колико је та несрећан странка морала да врши притисак да окупи неколицину лажних присталица ради обмањивања српске јавности.

Ово није било због тога што се Срби "не слажу са њиховим политичким програмом" већ зато што се не слажу са издајом коју спроводи Вучић испред српске Владе у Београду. Знали су да свака подршка таквој играрији значи "још један закуцани ексер у сопствени мртвачки ковчег". И то је лако разумети јер једино што "Српска листа" чини јесте да помаже Шиптарима да заокруже своју државност - гласали су за пензије ратним "ветераним" (читај зликовцима) терористичке "УЋК", довели су на власт Рамуша Харадинаја - управо човека који предводи "репресију" над српским производима и према Србима уопште што је смисао његовог живота. "Српска листа" је гласала и за одређивање "државне границе" између шиптарских сепаратиста и Црне Горе а што је дубоко антиуставан чин према српском законодавству. Гласали су, подржали и омогућили и многе, многе друге несрећне идеје против српског народа и то Срби одлично знају. Када се придода и бахатост, силеџијство и криминал припадника те листе на терену, свакоме је јасно да они не могу да имају никакву реалну подршку у српском народу.

Ипак, јуче се окупило више хиљада грађана и у Косовској Митровици и у другим српским срединама на позив сирене за узбуну и дан раније најављени протест. Зашто? Зачудо, управо из наведених разлога! Срби знају да их је Београд издао, да политичка коалиција Александра Вучића и Рамуша Харадинаја ништа добро неће донети, да полусвету и киминалцима из "Српске листе" није стало ни до кога осим да имресионирају свог великог Вођу а да своје џепове додатно допуне новцем. Срби су на протесте изашли јер су сами, незаштићени, голоруки су изложени шиптарском терору како то нису били чак ни када је КФОР помагао шиптарске сепаратисте, готово као никада у задњих 100 година. Уплашени су за себе и своје породице, за голи опстанак и живот, за будућност која је толико неизвесна да су многи већ спаковали торбе са најосновнијим личним стварима и документима за случај муњевитог погорома и бежања са Косова и Метохије... Окупили су се због себе и својих породица, да виде шта се дешава и шта ће бити са њима. Да покушају да се организују и можда задрже продор али голоруки су ипак свеснији да ће једино моћи да покушају да побегну и ништа друго.

А онда се суверено и опортунистички и "Српска листа" придружила испрва спонтаном окупљању грађања и сладуњавим речима, потпуно супротним од онога што свесно чине - јер они су још увек чланови Харадинајеве сепаратистичке "владе" која спрводи овај егзодус и не намеравају да је напусте, тако ојађен  народ "осоколила" да им се придруже на театралном спроведеном скупу на северу покрајине.

Народ није обманут. Одлично зна шта се дешава али су им руке везане и немоћни су. Немају никакву опцију нити на терену нити у Београду јер сви једногласно и јавно кажу у разговору - "ово је договор Вучића и Шиптара"!

Разлог њиховог окупљања није да помогну криминалној банди "Српска листа" већ себи, да окупљањем покушају да покажу свету да их још има, да се спрема нови геноцид и прогон, да некако пошаљу сигнал за помоћ јер им је то једина нада - да их светска јавност види и макар неко узме у заштиту. Али, не ослањају се ни на то, већина се пакује и спрема на покрет за који су свесни да је у сваком тренутку могућ јер издаја из Владе у Београду је толиких размера да никога не би зачудиле ни српске жртве као део покрића за овај, сасвим очигледно, злочиначки договор.КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.