Вести:

Friday, May 18, 2018

Млади Шиптари са КиМ све више траже држављанство Србије

Friday, May 18, 2018 | КМ новине 1

Шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије нису испунили услове за визну либерализацију упркос помоћи "Српске листе" да противно Уставу Србије прекрајају границу и регулишу односе са другом државом, тачније Црном Гором што се истицало као последњи услов.

Фото: Илустрација




 
Све је већи број грађана албанске националсноти са Косова и Метохије који подносе захтев за добијање уверења о држављанству Србије.

Портал из Приштине који своје вести објављује на албанском језику, Телеграфи, пише о овоме позивајући се на "РТВ Дукађин" а преносе српски медији. Албанци захтеве подносе у општинама Грачаница и Ново Брдо у којима у којима још увек функционишу административне службе српскх општина које је након Бриселског споразума угасила Влада Александра Вучића.

"Због тога што грађани Косова још увек не могу да се крећу без виза у земље Европске уније, многи млади проналазе друге начине да избегну проблеме набављања визе", наводи Телеграфи и додаје да "има чак и оних који у последње време подносе захтев за добијање држављанства Србије".



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Када се тражи држављанство Швајцарске, кандитат мора да докаже да је живео најмање десет година у земљи, да говори језик земље у којој тражи држављанство, да је ДОБРО УКОПЉЕН, ТО ЈЕСТ АСИМИЛОВАН и мора да докаже да никада није ништа лоше против Швајцарске учинио. Онда има право да плати једну целу плату и да се закуне да никада неће ништа чинити против интереса своје нове домовине! То је озбиљна ствар - мењање држављанства. Онда мора све на језику своје нове домовине да обавља!
    Ако би млади ''шиптари'', који су вероватно исламизовани Срби, пристали на такве услове - то би било добро. Али, не верујем, да ''наша'' актуелна влада уопште брине о срБским интересима на било ком нивоу

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине