Вести:

петак, 18. мај 2018.

Поломљена стакла на црквама у Талиновцу и Вароши

петак, 18. мај 2018. | КМ новине 1

УРОШЕВАЦ - На црквама у Талиновцу и Вароши у општини Урошевац поломљена су стакла, јављају медији са КиM блиски сепаратистичким паралелним властима.

#Косово #Метохија, #Србија, #Шиптари, #Злочини, #Напади, #кмновине,
Оштећена црква у Талиновцу: архива



За потребе јавности представници сепаратистичких локалних структура власти осудили су овај напад и окарактерисали га као "ружан акт неодговорних лица". Такође су навели да ће платити нанету штету.

Међутим, сама чињеница да су овај напад назвали "инцидентом" и "изолованим случајем" који "неће утицати на религијску климу у општини" су протерани безмало сви Срби, указује на све супротно од онога што у јавности желе да представе.

Ова иста црква нападнута је и оскрнављена и прошле године током васкршњих празника па чак и тада није била једина те године. Недалеко одатле у општини Клина, у селу Дрсник, оштећена је и црква Свете Петке као и још један храм у општини Штрпце, село Брод.

Па чак ни то није било све. Повратнички пар Милован и Љиљана Јевтић убијени су са по једним хицем у својој кући, такође у Талиновцу, 2012. године.

А сама црква Светог Петра и Павла у Талиновцу и Светог Илије у Вароши уништене су током Мартовског насиља, након чега су у овим храмовима спроведене "интервентне мере заштите". Нажалост, ове мере заштите најчешће се предузимају како би се сакрили трагови непочинстава и злочина над Србима а за то увек сагласност даје Епархија рашко-призреснка на чијем се челу налази узурпатор њеног трона, Теодосије Шибалић.

Иако се вештачки приказује стање као подношљиво па чак и погодно за живот, оно то уопште није. На Србе се непрестано врше напади, отима им се имовина или краде а у свему томе значајну улогу имају и такозвани "органи реда" и "правосудни органи" при систему сепаратиста који кривце никада  не приводе правди и шаљу им јасну поруку да злочини над Србима, које изврше Шиптари, неће бити кажњено.

Општина Клина, у којој су и повратници најбројнији, управо предњачи и у бројности напада на Србе који не само да су свакодневни већ превазилази и по неколико пута и сами број дана у години!



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман19. мај 2018. 10:25

    Ал' је Напредна Странка осигурала живот Србима на Косову!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине