Вести:

петак, 9. фебруар 2018.

Нема ни пара ни озбиљности да се обележи лажна шиптарска квази-независност

петак, 9. фебруар 2018. | КМ новине

Квази-независност шиптарских сепаратита са Косова и Метохије, обезбеђена агресијом НАТО пакта уз употребе пуног капацитета те злочиначке војне алијансе и огромним количинама новца са Запада, и пред свој "јубилеј" показаује сву неозбиљност, неутемељеност, једном речју - фактичко непостојање.

Лажна држава испод шињела лажне демократије.




Шиптарски медији са КиМ преносе да су "одложене многе активности које су предвиђене да се одрже приликом прославе десете годишњице независности Косова".

Љајми.нет саопштава да је разлог одлагања ових активности недостатак средстава.

Ово је због тога што такозвана "влада" шиптарских сепаратиста није донела одлуку да заобиђе поступке набавке, па је време које је преостало недовољно за праћење редовних процедура.


Самим тим они су показали да чак ни врх илегалних власти шиптарских сепаратиста не сматра овај догађај важним јер у суштини одлично знају да је све ово само привид једног стања које се покушава наметнути.

Незаинтересованост да се обележи прва деценија злочиначког процеса сецесије, који се у потпуности одиграва под поровитељством пре свега Америке, сведочи нам да и лидери ове НАТО-мафијашке творевине не сматрају тај датум битним јер одлично знају да дугорочно и суштински он ништа и не доноси. У једном тренутку је постојао политички и освајачки интерес Америке да окупира јужну српску покрајину а колико им је то било важно најбоље сведочи чињеница да је по глави становника окупирана српска покрјина примила највећу количину помоћи "дистрибуирану некој земљи у развоју". Међународна заједница је у сварање квази-државе уложила 25 пута више новца и ангажовала 50 пута више трупа у периоду после окупације Косова и Метохије него Авганистана.

Британац, др Ајдан Хехир са универзитета Вестминсер јш раније наводи да "Косово тренутно пати од повећег броја проблема и носи ознаке неуспеле државе. Ово се могло проверити консултацијом индекса "Пропалих држава", што у ствари илуструје тренутно стање - Косово (међународни политички фактори) не сматрају "признатом сувереном државом".

Да то не сматрају ни сами шиптарски сепаратисти, јер врло добро познају ситуацију и њену вештачки сворени слику о некаквој "држави", показале су и њихове вође Тачи, Харадинај и Весељи јер су сва тројица истовремено (Харадинај се спрема, додуше) мимо сопствених "закона" напустила КиМ не би ли се нашли на молитвеном доручку у Белој кући. Међутим, како се мењају приоритети и Владе у Америци то и шиптарски сепаратисти остају на ледини, односно показује им се спотано да напросто нису важни.

Ово пре свега јер су Американци свој циљ постигли. На Косову и Метохији су инсталирали једну од највећих својих база у свету, посао са наркотицима из Авганистана цвета, устаљен је и нико га не ремети. Више нису потребне никавкве феште које би било кога требало да убеде да је шиптарски сепаратизам пожељна ствар и генерално интересовање битно слаби.

Медији на албанском наводе да иако је остало још неолико дана до прославе деценије америчког пројекта квази-независности сепаратиста са КиМ, њихове илегалне "институције" до сада нису саопштиле да ли је неко од државних лидера или значајних међународних личности потврдио учешће на обележавању политичке лакрдије 17. фебруара.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине