Вести:

субота, 22. јул 2017.

Стево Мрђен: Застава

субота, 22. јул 2017. | КМ новине 2

Кава је светиња у питању сведочи следећа историјска чињеница: За време I светског рата ни једна ратна застава србске војске није заробљена, или пала у руке непријатеља!

#zastava, #identitet, #srbija, #kosovo, #metohija, #km, #novine, #tradicija, #istorija, #heraldika,

  • Напрасно је објављена идеја под називом "Нови визуелни идентитет Србије" на који је одговор већ дало више аутора, дизајнера неолибералног, геј и НВО сектора. Наиме, досадашња српска застава и грб, по њима, нису "повољни за брендирање" и истицање на свим могућим производима. Идеја којом се воде јесте дизајн а не хералдика, духовност и симболика коју државне ознаке носе у себи. Аутор КМ Новина, Стево Мрђен, износи свој став поводом тога.

Пише: Стево Мрђен



Сматрало се изузетном части бити барјактар, осим тога водило се рачуна из које је породице и на каквом гласу у свом крају да би добио такво поверење и част!

У тренутку ми надире мноштво призора херојског отпора и славних битака које су наши преци водили, трагичног повлачења преко Албанских планина и прогонства на Крфу, а да ни једна није окаљана шакама крвника наших!

Србска застава сведочи боје и симболе који имају историјску и духовну везу са нашим коренима, такође значи традицију!

Зато се поздравља тако што се скида капа са главе и одаје почаст свим херојима који су је сачували за нас! Нисмо ми народ и држава од јучер да би савременим дизајнерима доказивали и такмичили се са новонасталим државама и њиховим обележјима!

Осим материјалних вредности постоје и духовне и зато застава не може да буде лепа и згодна, она је наша веза, као сидро, држи нас да нас не избришу!

Разумљиво ми је да је и она данас проблематична накоту који презире своје порекло! Такви би да је редизајнирају, боје и симболе, само да је збришу са лица земље и да се додворе душманима нашим који их богато награђују!

Зар они нису изабрали своју заставу, ону шарену, дугиних боја! Сад им је мало и то, сад би да таква буде званична јер ће боље да је упамте!

Ко да је упамти и зашто би је памтио, кад су је пријатељи и ментори нашег Председника јако добро упамтили!

Ви би да "брендирате", шта то, сукње за србске војнике?! Али, Србски барјактар не може да буде жена!


Није Србска застава комад крпе коју би да шара ко како стигне, ту лекцију нисте добро научили!




https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Стево Мрђен   l     Контакт



Првих 20 година живота живео у Дрнишу, Далмација. Издаја српског народа, и Западних српских земаља, сели га у Београд.

Препознајући новинарске подвале и манипулације, у жељи да пркоси издајничким поступцима свих структура друштва, укључује се у рад портала "КМ Новине" као фото и видео сарадник - дописник из Београда.

Живи у Београду.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Душан Нонковић22. јул 2017. 16:57

    Ако треба ишта мењати на нашој застави онда је то грб на њој. Уместо садашњег треба да буде крст са 4 слова с односно младог месеца јер је то најстљарији грб у европи а можда и у свету који је српски народ обележавао миленијумима у континуитету још прије Христа. Крст је у својој изворности представљао 4 стране света а с слова млад месец као симбол плодности жена. Од младог месеца је касније настало слово с а од крста симбола страна света настао је хришћански крст-То доказују и Археолошки докази описани у књизи: Трагом Срба. Крст са 4 млада месеца је представљао неку врсту првог, пра календара којег су наши предци као први на свету користили, зато му је место на српској застави!

    С поштовањем,
    Душан

    ОдговориИзбриши
  2. Стево свака ти је златна !!!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине