Вести:

Sunday, November 6, 2016

Нехат Тачи: Срби су ми завидели што сам Албанац (ВИДЕО)

Sunday, November 6, 2016 | КМ новине 0

Окупиране територије – Верујем да су ми многи српски грађани који су били заточени завидели што сам Албанац, поручио је вечерас по повратку на окупиране територије командир Тачијеве полиције за регион јужног дела Косовске Митровице, Нехат Тачи.

Он је око 20 часова стигао на окупиран територије , након што је раније данас пуштен из притвора у Београду, у којем је боравио нешто више од месец дана и упркос томе што му је пре само четири дана у Београду продужен притвор.

Тачија је на прелазу са централном Србијом дочекао Енвер Хоџај. Његов долазак вечерас је главна тема већине косовских медија, а приређено му је и славље.„Желим да се захвалим свим косовским институцијама што су бринуле о мени, а посебно амбасадору и његовом особљу у Београду због интересовања које су свакодневно показивали за мене“, истакао је Тачи, који је у Липљану, месту где живи, дочекан уз гоч, албанску националну музику и игру.
Истрага против командира Тачија обустављена је данас. Он је пуштен на слободу, иако му је пре само четири дана у Београду продужен притвор. У притвору је боравио од 28. септембра када је ухапшен на прелазу Кончуљ на основу решења Вишег суда у Нишу о одређивању притвора из 2010. године. Српско тужилаштво теретило га је да је у јулу и децембру 1999. године, са још неколико особа, претио српској породици у Липљану, после чега су се они одселили. Тачи је, међутим, негирао ове наводе, док су сведоци потврдили да, како су пренели медији, Тачи није био тај који им је претио.
Извор: Васељенска ТВ    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.