Вести:

понедељак, 17. август 2015.

Шиптар из Врања ратник Исламске државе

понедељак, 17. август 2015. | КМ новине 0

Бујановчанин Фатон Јусуфи (29) већ две године ратује у редовима Исламске државе (ИСИС), најекстремније терористичке организације на свету.

Шиптар из Врања ратник Исламске државе
Фото: Илустрација

Јусуфи је још један Албанац с југа Србије и један од 30 наших грађана у редовима џихадиста на крвавом сиријском ратишту, на које је отишао преко Косова и Метохије.

Српске безбедоносне службе су саопштиле да је радикални исламиста Фатон Јусуфи рођен у Врању, а одрастао је у Бујановцу, где му и данас живе отац и мајка. Под утицајем Џафера Ибраимија и Албана Алилија, а по налогу Улвија Фејзулахуа, Јусуфи се прикључио побуњеничким снагама у Сирији.

Реална је претпоставка да међу 200 Шиптара с Косова и Метохије, који ратују на Блиском истоку, има још становника из Бујановца и Прешева, чек и међу оних 40 који су досад погинули.

Међу 240.000 погинулих у "светом рату" у Сирији је био и 23-годишњи Муаз Ахмети. Он је убијен фебруара 2013. године, као добровољац који се борио против власти Башара ел Асада.




Извор: 021    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине