Вести:

среда, 19. август 2015.

Горловка: Не плашим се бомби јер је Бог са мном (ВИДЕО)

среда, 19. август 2015. | КМ новине 0

Седмогодишња Нада, девојчица из Горловке, не боји се бомби којима их засипају Укри. Једини и најбољи рецепт за то јесу песмице и молитве које тада пева.



"Деца Донбаса суочена са оним што су искусиле наше баке и прабаке - са нељудском суровошћу и цинизмом непријатеља, убијању невиних цивила. У Горловки се спроводи лов на људе" каже Јури у опису видеа.

Житељ, новинар и највероватније борац Донбаса, Јури Котенко, на свом видео блогу објавио је разговор са овом девојчицом. 

Шта ви радите када вас засипају бомбама, питао је Јури. Нада каже да ноћу углавном не могу да спавају јер их тада бомбардују и она је схватила да је најбоље, када је страшно, да пева песме или да се моли. 

"У почетку се треба помолити а после тога могу се певати песме. Када је бомбардовање престало отишла сам до маме да видим да ли је са њом све у реду. Тада су почели поново да бомбардују али се нисам бојала. Знала сам да то није ништа страшно јер је Бог са мном" каже мала Нада.

Нада се спрема да крене у други разред. Воли школу али не воли да учи украјински језик "јер је то језик непријатеља" каже ово дете чије насеље украјински фашисти бесомучно туку бомбама уз подршку западних влада и војски, пре свих ЕУ и Америке. Углавном највише воли да чита молитве и учи песмице надајући се да ће се рат што пре завршити.


Нада живи на селу и јако воли животиње. Још увек није сигурна шта жели да буде кад одрасте али мисли да би можда могла да буде ветеринар.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине