Вести:

Wednesday, August 19, 2015

Хаг не пушта Лазаревића иако је издржао две трећине казне

Wednesday, August 19, 2015 | КМ новине 0

Генерал Владимир Лазаревић, осуђен у Хагу на 14 година затвора због наводних злочина на Косову и Метохији, у тешком је здравственом стању.

Хаг не пушта Лазаревића иако је издржао две трећине казне
Генерал Лазаревић - крив је што је бранио Косово и Метохију!

Хашки трибунал одбија да донесе одлуку о његовом превременом пуштању на слободу иако је у Схевенингену провео више од 10 година, што премашује две трећине изречене казне. Хаг је одбио да му у казну урачуна и готово годину дана колико је провео у болници у Београду.

Правни заступници, његова породица, али и државне институције покушавају (навод за проверити јер знамо како с бахато државна власт односи према српским, најчешће, невиним заточеницима у Хагу) да издејствују да се генералу урачуна у казну време проведено у Србији на операцијама и лечењу.

Због веома лошег здравственог стања, одавно се очекује да генерал буде пуштен из затвора, или да буде пребачен у неку од заводских установа у нашој земљи што је у другим случајевима хашких осуђеника (на пример из Хрватске) редовно прихватано.



Извор: Политика    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине