Вести:

среда, 19. август 2015.

САД донирале 7,6 милиона долара вредну болницу Укрима као помоћ у ''агресији од руских сепаратиста''! (ФОТО)

среда, 19. август 2015. | КМ новине 0

Америчка амбасада званично је јуче предала пољску болницу у вредности од 7,6 милиона долара Укро влади у Кијеву.

poljska-bolnica-u-ukrajini

Ово са циљем да "побољша способност лечења војника повређених у операцијама 'одбране'украјинског суверенитета и то - услед агресије руских сепаратиста у источној Украјини" каже се у званичном саопштењу америчке амбасаде у тој држави.

Пуковник Керол Нортхруп, војни аташе при амбасади САД у Кијеву, представио је објекат у име Владе Сједињених Америчких Држава на церемонији у Житомиру, бивша Украјина, пуковнику Андрији Верби, директору Министарства одбране Војномедицинске службе и Јарославу Лахути, заменику начелника Житомирске области, који су у име Владе бивше Украјине примили ову донацију.

Овај тип пољске болнице познат је у Сједињеним Америчким Државама као медицински Експедициони систем подршке ( ЕМЕДС ). Монтажни објекат је лако преносиви који се може монтирати за кратко време како би била обезбеђена хитна медицинска подршка за широк спектар војних операција.

Осмишљен је тако да у њему може радити до 30-торо медицинско техничког особља. Капацитет људи којима се ту може пружити сваки основни вид здравствене помоћи је чак 3000 војника.

Садржи 4 шатора за које је потребно 24 часа да буду монтирани и могу функционисати до 10 дана у најтежим условима док се поново не обнове залихе медицинског материјала. Американци ће обучавати укро особље овог месеца како да у потпуности могу да користе ову болницу, каже на званичном сајту америчке амбасаде у бившој Украјини.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА 
Такође, украјинске војнике, који се боре под фашистичким симболима и спроводе неонацистичку доктрину над цивилима које званична америчка администрација назива "агресорима", активно обучавају амерички и немачки војни инструктори. Последњих дана са украјинске стране напади постају све жешћи а број цивилних жртава у насељима под ватром њихове артиљерије, све већи.

Већ дуже време могу се чути и оптужбе на рачун Укро - хунте да често заробљеним цивилима и војницима, као и својим војницима чије су повреде са смртним исходом, ваде органе ради препродаје на црном тржишту Запада. Такве теорије су више пута разрађиване и поткрепљиване извесним доказима а и српски борац у Новорусији, снајпериста Дејан Берић, потврдио је да су наилазили чак и на масовне гробнице у којима су били људи расечених тела и извађених органа. За сада ни једна влада не жели о овоме званично да говори.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине