Вести:

Saturday, July 11, 2015

ПБ КиМ: Вучићево понашање политичка девалвација и ругање српским жртвама

Saturday, July 11, 2015 | КМ новине 0

Сервилност и понизност коју председник Владе Србије Александар Вучић показује према немачкој канцеларки Ангели Меркел је нешто што се не среће током дипломатских сусрета и што код обичног човека изазива гађење.

Вучић, Меркел, политика, сервилност, понашање, девалвација, Србија, Русија, Кина, жртве, босна, Косово, метохија,


    Разлог томе је што председник Владе Србије претпоставља да зато што није ћутао о Сребреници па се замерио англоамериканцима да ће му Немачка пружити адекватну политичку заштиту од његових америчких пријатеља. Нажалост цех таквих политичких калкулација платиће политичка флексибилност и попустљивост државе Србије према Косову и Метохији јер не либећи се Александар Вучић је изјавио да је спреман на сваки компромис са Приштином. Председник још каже да Немачка данас води бригу о Србији, само још није рекао тако брутално да јој отима Косово и Метохију. Боже ако су нам такви пријатељи какви су нам онда непријатељи.

Једино што није јасно јесте да ли су колена председника Владе Србије и овог пута клецала као што је то било приликом њиховог ранијег сусрета у Берлину а што је Александар Вучић јавно призано медијима.

Без обзира на руски вето поводом резолуције о Сребреници одлазак премијера Србије у Сребреницу на поклоњење жртвама рата је политичка девалвација оног што су Руси одрадили у Савету безбедности јер такав корак када се уважавају жртве само једног народа представља ругање бројним српским жртвама током рата у БиХ од `92 до `95. 

    Јавност Србије сећа се изјава ондашњег генералног секретара Српске радикалне странке и народног посланика у Скупштини Србије Александра Вучића који у наступу националне егзалтације за говорницом Скупштине Србије говори да за једног убијеног Србина треба убити сто Бошњака, па је пеглање биографије можда разлог његовог одласка у Сребреницу.

    Тврдоглаво инсистирање актуелне власти на уласку у ЕУ чија је цена предаја Косова и Метохије у ситуацији када Европски парламент доноси резолуцију у којој се Срби као народ оптужују за геноцидност представља крајњи вид политичког мазохизма какав се ретко где у свету среће. Европска резолуција у којој стоји да су Срби злочиначки народ треба да компензује неусвајање сличне резолуције у Савету безбедности на који су Руси ставили вето.

    Већа казна Србе у њиховој историји није могла да снађе и питање је чиме су то заслужили да имају овакву власт.


У Косовској Митровици 10.07.2015. године


Извор: КМ Новине    ::   © 2015   ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.