Вести:

Thursday, July 6, 2023

Египат улази у БРИКС и повлачи признање ''Косова''?

Thursday, July 6, 2023 | Уреднички колегијум 1

Египат улази у БРИКС и повлачи признање ''Косова''? Египатска влада повлачи признање илегалне независноси албанских сепаратиста са Косова и Метохије, јавио је новинар Владимир Соловјов!

Египатска влада повлачи признање илегалне независноси албанских сепаратиста са Косова и Метохије, јавио је новинар Владимир Соловјов!

„Египат је повукао признање Косова и позвао на територијални интегритет Србије и поштовање граница какве јесу“, написао је новинар на свом Телеграм каналу.

Египат је признао илегалну независност Косова у јуну 2013. Косовски сепаратисти чак имају канцеларију за везу у Каиру. Египатске власти су 2021. године најавиле да заузимају став према њима као „замрзнутом“ признању. То значи да Египат није гласао за чланство албанских сепаратиста са Косова у међународним организацијама. Сада је признање у потпуности повучено.


Георгиј Борисенко
Подсетимо, Русија је прошлог месеца подржала покушај Египта да се придружи БРИКС-у. Према речима руског амбасадора у Каиру Георгија Борисенка, придруживање БРИКС-у би отворило широке политичке и економске могућности за египћане, укључујући јачање њиховог значаја у светским пословима и учешће у стварању алтернативних механизама плаћања у замену за долар.



* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал

КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Тако раде Руси-без пуно приче
    Златко Јоцић

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине