Вести:

Sunday, May 28, 2023

И би контрамитинг - срамота која ће нас надживети

Sunday, May 28, 2023 | Уреднички колегијум 0

И би контрамитинг - срамота која ће нас надживети "На крају писац пише: „Учинило му се да ће га срам надживети“. Осећам се баш тако да ће срам да ме надживи".

"На крају писац пише: „Учинило му се да ће га срам надживети“. Осећам се баш тако да ће срам да ме надживи".
Фото: Данас.рс/М.О.

Сели смо негде на средини аутобуса. Радим у пошти, а супруга са пола радног времена предаје у гимназији. Добили смо по сендвич и флашицу воде, ја сам га одмах појео док га је супруга гурнула у страну. У аутобусу је владала нека чудна тишина. Ћеркицу смо оставили код жениних родитеља. Негде пред Београдом супруга ми каже да је звала своје и да је мала Милица лепо ручала и да је све у реду.

Истоварају нас на паркиралишту спортске хале Арена, а одатле под контролом водича смо кренули ка Народној скупштини. На пола пута је почела јака киша, некако се скуписмо нас двоје под једним кишобраном, покиснусмо баш добро, али идемо даље.

Заустависмо се после доброг пешачења поред фонтане на Тргу Николе Пашића. Баш пред најављени почетак митинга опет поче киша, па и грмљавина. И најзад почеше говорањције, а све чекајући оног последњег да нам мудре поруке пренесе. Нарочито се драо као магарац неки ћелави црногорац. И дочекасмо и Њега на крају, који је рекао колико нас воли. Онда смо на знак водича почели да вичемо: „Ацо Србине“, а ја сам махао заставом. И некако се све заврши, све има свој крај па ваљда и митинг.

Као стоку нас водич враћа ка аутобусу, мокри смо и озебли. Сели смо на иста места, добили опет исте сендвиче и воду, опет ја поједох све, а жена неће. Зовемо да видимо да ли је Милица заспала. И онда ме супруга запита:

– Па како ти ово све изгледа?

Размислим па одговорим:

– Бора Чорба је имао једну песму, мислим да се звала „Емигрантска песма“ или нешто тако и тамо је био стих: „Осећам се ко последње говно“, е баш тако се осећам, ко последње говно

После мало ћутања сад питам њу, а како теби изгледа, а она одговори мало културније, па добро ипак је професорка:

– Е ја сам се сетила јунака Кафкиног Процеса Јозефа К за којег на крају писац пише: „Учинило му се да ће га срам надживети“. Осећам се баш тако да ће срам да ме надживи

Аутобус је јурио кроз кишну ноћ ка нашем малом граду. Да, помислих, све нас који смо били на овом срању срам ће надживети!

Аутор: Предраг Вучинић




* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: Борба за истину    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине