Вести:

понедељак, 29. мај 2023.

ЕКСКЛУЗИВНО: КФОР транспортује своје рањене (ВИДЕО)

понедељак, 29. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

ЕКСКЛУЗИВНО: КФОР транспортује своје рањене (ВИДЕО)

Током данашњег насиља у Звечану, на Косову и Метохији, које је испровоцирао НАТО, односно КФОР, више њихових војника је рањено.

Током данашњег насиља у Звечану, на Косову и Метохији, које је испровоцирао НАТО, односно КФОР, више њихових војника је рањено.


Повређени су у касним поподневним часовима транспортовани хеликоптерима, претпоставља се, до болнице која се налази у америчкој бази Бондстил.

Сам транспорт рањених није било дозвољено пратити али је очигледно да се ради о већем броју повређених јер су за ту потребу била ангажована два хеликоптера која су направила десетак узастопних слетова на терену крај самог насеља.

До једног од највећих насиља на Косову и Метохији а у коме је учествовао КФОР, дошло је данас у Звечану када су без оправданог разлога војници КФОР-а напали грађане који су мирно протестовали и у више наврата сами доприносили смиривању тензија. Ипак, око 16 часова поподне, амерички официри командовали су напад на мештане.

Протест је избио након насилне узурпације зграда општина и неслагања Срба са севера Косова и Метохије да њиховим општинама, а тиме и животима, управља шачица сепаратиста која је по сваком основу на власт дошла нелегално.

Ипак, амерички и британски официри и структуре безбедности на КиМ, оштро су против било каквог плана осим потпуне окупације и овог дела Косова и Метохије на коме желе да заокруже илегалну, такозвану "републику Косово" одакле су, свуда где је то било могуће, Срби протерани.

Следи и остали материјал забележен током данашњег протеста и насиља које јеизазвао КФОР, односно НАТО. Пратите КМ новине!

* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине