Вести:

четвртак, 24. октобар 2019.

Ђурић издао саопштење, још једно! Курти у паници, можда мало...

четвртак, 24. октобар 2019. | КМ новине 0

На сајту Канцеларије за Косово и Метохију објављено је још једно саопштење у низу.

"Ко се бије, тај се воли", тако деца кажу...

Пише: Иван Максимовић



Њиме се Марко Ђурић обраћа Аљбину Куртију, незадовољан његовим изјавама.

Поред осталих које је ових дана објавила "Српска листа", она скупа делују као писамца ученика млађих разреда основне школе који претерано реагују на неузвраћену љубав. Испрва, пред изборе албанских сепаратиста, биле су то званичне изјаве и спремност да се учини све како би се остварило, и то у пуном и најбољем могућем смислу, све оно што захтева или је потребно ономе у кога је потписник писама и изјава, "заљубљен".

У овом случају конкретно ради се о представницима Владе Србије који као да су померили с памећу од "заљубљености" у другу страну - албанске сепаратисте.

Курти изјавио да "са Вучићем шах не би играо ни приватно". Тачи се са Вучићем игра, и приватно.

Избијањем Куртија на чело колоне променило се и расположење "заљубљеног". Одједном сазнаје да он "неће бити вољен". Да је то место, како се чини, већ резервисано за неког другог, много горег "играча", сељобера.

Тако је потоњи од преузео вођство у слугарењу према сепаратистима након што је онај први раскрчио стазу кроз срамоту и издају те показује спремност да учини оно једино на што овај први никако "није хтео" да пристане... Мада, можда, мало... ипак би.

Захладнели односи,можда је то и здраво - Марко Ђурић
Али, таквог колебања није било када је требало учинити да до тога дође и да то постане могуће. Напротив, владала је само добра воља (диктатора). То је називано "победама" као што се сећамооне једне - најмање од 5:0.

У међувремену је самодекларисани "победник" постао декласирани. Сада, када је од свега остала само нула, и то пробушена, писма постају жешћа, тон увредљивији. Љутко се надурио, нарогушеност је све видљивија.

Посматрачу, српском народу који све то гледа расположења као на сахрани, и то сопственој, остаје само да сачека да "представнике народа" прође овај политички пубертет. (Само када се не би опијали, било чиме...) Па да крештаве гласове који се од милозвучних до пискаво-шкрипавих мењају више пута од почетка до краја једне реченице, замене неки одлучни, јасни, конкретни.

А такви се чују само кад се љутко покуњен врати кући (читај америчкој амбасади) где му неки нови, хладни и без имало сажаљења и емоција "родитељи" кажу да он ипак мора да пристане на понижење, да је још мали и да све то у његовом небитном животу нема значај ни приближно колико коначни резултати и интереси у сфери "одраслих" светских сила.

Курти сузама не верује.
Љутко једино што може је да, када поново крене "да похађа наставу", још јаче извређа своју неузвраћену љубав којој је приморан да служи - јер је мали.

Може и да је лицемерно назива "привременим покрајинским властима" над којима не само да нема никакв ауторитет већ и писма и "пушкице" које шаље, изазивају масовну алергију на сам додир неузвраћеној љубави која их са једом, исто тако критикована од својих "неприродних" старатеља, пребројава у некаквом скафандеру из кога се не види њена "шифрована" анксиозност.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине