Вести:

четвртак, 5. септембар 2019.

Дачић истовремено тражи повлачења признања Косова и оснивање Велике Албаније на КиМ!

четвртак, 5. септембар 2019. | КМ новине 0

Увежбаним политичким манипулацијама Ивица Дачић покушава да представи свој рад као некакав патриотски успех док истовремно, ако мало боље погледате, признаје да спроводи издају.

Ивица Дачић

Пише: Горан Петровић



Медији преносе да је šшеф српске дипломатије, Ивица Дачић, у Парламенту рекао: Наш циљ је да створимо што бољу позицију у разговорима о будућности KиМ и до краја године спустимо број земља које су признале Kосово испод половине чланица УН.

Ово конкретно и недвосмислено значи да тражење повлачења признања илегалне сепаратистичке "независности", нема за циљ да Косово и Метохију врати у потпуности под окриље и суверенитет Србије, већ само "бољу позицију" у преговорима у којима су српској страни опције признање те исте независности или "разграничење" односно одустајање од преко 90% српске територије покрајине и укупног српског народа који на КиМ живи!

- Петнаест земља које су повуке одлуку о признању Kосова чине осам одсто укупних гласова у УН - рекао је Дачић и додао да ће бити јоšш земаља које ће да повуку одлуку.

КМ Новине подсећају своје читаоце да је Дачић раније изјављивао како "нико не зна ко је све признао Косово" па се показало да један број земаља, које су наводно повукле признање, заправо га никада нису ни признале! Али оно што најбоље говори о небризи и Дачића и претходних власти о статусу КиМ јесте то да "нико не зна" ко је све признао илегалну "независност" Шиптара. Како то да је за Министарство спољних послова једна од горућих националних тема и државних питања - непознаница?

Због свог наводног "успеха" Дачић је изјавио да шиптарски сепаратисти, или како он каже вербално их признајући као нкакв ентитет, "Kосово нема шансе да уђе у Интерпол". Иначе, на Косову (и Метохији) живе Срби и неалбанци који су лојални грађани државе Србије која је већ у Интерполу те је оваква формулација де-факто признање "независног Косова" и одрицање од дела сопственог народа што упућује на његову свест према којој је то већ свршена ствар и да је сав труд само политичка игра и прикупљање поена за останак на власти.

Дачић је још додао:

- Они морају да укину таксе, а то нема никакве везе, тачно је да они морају да формирају ЗСО и укину таксе да би се наставио дијалог.

Таксе су политички параван који треба да послужи за прикривање закулисних политичких игара док се све околности не удесе тако да у потпуности иду на руку Западу и српским непријатељима. Оне нису релевантне као било какав политички чинилац већ су све друге препреке оборене у корист сепаратиста и морала се измислити нека нова "препрека".


Овде је јако важно осврнути се на Дачићеву изјаву о формирању "ЗСО". Наиме, такозвана "Заједница српских општина" је институција која ће функционисати под окриљем албанског сепаратистичког система на КиМ, што значи у оквиру система илегалне "републике Косово" а то је оно на чему Дачић инсистира! У прилог томе иде и чињеница да власт из Београда Србе све агресивније приморава да изађу на шиптарске квази-изборе и да тако учествују и признају за легалан целокупан систем злочиначке НАТО-шиптарске твревине на КиМ!

Да ли овакав политичар може да постиже озбиљне резултате а да нису у питању искључиво лични циљеви?

Шта је онда поента повлачења признања? Као што смо већ навели - политичка игра која за циљ има прикупљање поена пред нове изборе како би се што дуже остало на власти. Таква метода и "политика", као што и Дачић посредно али експлицитно објашњава - нема за циљ да поврати српски суверените над Косовом и Метохијом!

Уколико Дачић и Вучић успеју у својој намери, све оне државе које су ради некаквог "ангажмана" садашњих власти и повукле признања, на издану, распрачану и разорену Србију гледаће као на најгору проституку која се ничега није либила да дође до некаквог циља али неколиицине похлепних на власти, не и државе и народа који ће бити препуштени на милост и немилост свакоме коме се то проте. Али тада више неће бити ни довољно моћних ни вољних да помогну народу и држави који су дозволили да се то догоди.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Дачић #Вучић #Издаја #Признање #Косово #Метохија #Србја #Велика #Албанија #Kosovo #Metohija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине