Вести:

понедељак, 18. фебруар 2019.

ЧЕШКА: Протест против „независности“ КиМ - „KOSOVO JE SRBSKO!“ (ФОТО, ВИДЕО)

понедељак, 18. фебруар 2019. | КМ новине 0

У Прагу је у недељу (17.2.2019) одржан традиционално, уједно и јубиларни десети,  протест због једностраног проглашења „косовске независности“ у организацији удружења грађана "Пријатељи Срба на Косову и Метохији".

#Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Prijatelji #Češka #protest


У организацији удружења грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii у Чешкој је, на Вацлавском тргу одржан десети по реду протест са јасном паролом „KOSOVO JE SRBSKO!“. Говорили су Јарослав Фолдина (Jaroslav Foldyna), посланик Социјалдемократије у чешком парламенту, Вацлав Дворжак (Václav Dvořák) режисер и аутор документарног филма Uloupené Kosovo (Отето Косово), Карел Јанко шеф Националсоцијалиста и Ева Новотна пијар иницијативе NE ZÁKLADNÁM.



Сваке године се окупе Чеси и њихови пријатељи, у организацији чешког парламентарца Јарослава Фолдине и познатог режисера Вацлава Дворжака да подсете да је Косово и Метохија отета територија од државе Србије. Они су прошле године потписивали петицију коју су предали влади Чешке за укидање признања самопроглашеног Косова од стране Чешке Републике. 

17.2.2019. Václavské Náměstí , Hlavní Město Praha, Czech Republic

„Ми, доле потписани, апелујемо на чешку владу да повуче признање такозване Републике Косово. Признавање самопроглашене државе косовских Албанаца, које се догодило у мају 2008. године од стране тадашње Владе Чешке грубо је кршење међународног права. На тај начин, бивша чешка влада игнорисала је препоруке Скупштине Републике Чешке и невиђено прекршила међународно признате споразуме и своје међународне обавезе, као што су Повеља УН, Завршне хелсиншке одредбе Резолуције 1975, Резолуцију Савета безбедности УН 1244, велики број међународних конвенција. Јасно је да су на српској покрајини Косово и Метохија, лидери албанске мањине прогласили сами своју државу, а та територија је и даље саставни део Републике Србије. Стога, ми тражимо да садашња чешка влада исправи срамоту Topolánkovy владе, која нас је тиме ставила у ранг земаља које прихватају односе држава по закону џунгле. То је за нас, чешке грађане апсолутно неприхватљиво“. (17.2.2018.)

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  🎥

Žarko Raptor Jovanovič

Protest proti ukradení Kosova Srbsku a uznání jeho nezávislosti vládou ČR živě Raptor-TV.cz, kamera Jan Dolens


Danas u 15.00 na Vaclavskim namestima u Pragu održan je protest protiv otimanja Kosova Srbiji.
Posted by Milutin Misa Ilic


17.2.2019. за СРБски ФБРепортер
приредила Биљана Диковић


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине