Вести:

субота, 1. децембар 2018.

Крађе у Новом Брду све учесталије, Срби без заштите - принуђени да сами бране своју имовину (ФОТО)

субота, 1. децембар 2018. | КМ новине 1

Поводом све чешћих и бројнијих крађа и напада на имовину Срба у Косовском Поморављу, синоћ је у горњем Кусцу одржан састанак забринутих мештана.

#Novo #Brdo #Novo_Brdo #Srbi #Razbojništva #Progon #Kradje #Kosovo #metohija #Srbija #policija #zaštita
Скуп огорчених Срба у Горњем Кусцу / Фото: КМ новине


Протестни скуп, први овакве врсте у Горњем Кусцу који је организован од стране одборника бираних на локалним изборима, окупио је преко 200 огорчених мештана незадовољних безбедоносном ситуацијом у свом месту.


Повод су учестале крађе, обијање цркве Светог Саве и застрашивање Срба у самом Горњем Кусцу, суседном Станишору као и у другим селима новобрдског краја.

За једну ноћ десетак крађа у Новобрдској општини, проваљена црква а командир тзв ''полиције'' има преча посла (ВИДЕО)...
Posted by kmnovine.com on Среда, 28. новембар 2018.

Сачињен је записник који ће бити предат Командиру такозване "косовске полиције" у Новом Брду и Председнику општине, јавља извор КМ новина из овог краја.

Закључено је да се мештани не могу ослонити ни на једну безбедносну службу већ да су принуђени да личном пажњом и повећаном будношћу, пробају да очувају своју имовину.

Скуп огорчених Срба у Горњем Кусцу / Фото: КМ новине
























"Уколико полиција неће или не жели да нас заштити, можемо се ми и сами организовати", једногласна је порука са овог скупа којом приликом је најављено ново окупљање за недељу када се очекује још већи одзив мештана а позив је завнично упућен представницима КФОР-а, председнику Општине Ново Брдо и представницима "косовске полиције".

Народ је додатно узнемирен јер локални медији под утицајем и на буџету локалних власти и страних интересних група које подржавају илегално проглашену "независност" шиптарских сепаратиста, одбијају да извештају са овог скупа! Један од учесника скупа каже за КМ Новине да није тиме изненађен јер се не дешава први пут већ да су се "поново обистиниле старе сумње кад је реч о дешавањима у Горњем Кусцу, РТВ Пулс одбија да о њима обавести јавност" каже овај оправдано узнемирен и огорчен Србин.

Скуп огорчених Срба у Горњем Кусцу / Фото: КМ новине







Срби су, истим поводом, протестовали испред полицијске станице у Новом Брду и половином септембра када им се придружио и један број локалних Шиптара.

На стотине крађа крупне стоке десило се у протеклом периоду а да такозвана "косовска полиција" није решила ниједан случај! Све ово догађа се управо на врхунцу кампање којом се јавност покушава убедити да ће Срби на Косову и Метохији живети боље.

Скуп огорчених Срба у Горњем Кусцу / Фото: КМ новине







До спетембра месеца у овом крају забележено је шест крађа крупне стоке а од септембра је у неколико наврата покушано или изведено више крађа а пре само неколико дана, што је и био повод овог скупа, извршено је или покушано десет разбојништва у току једне ноћи!

Крађама су погођени сви па и они најугроженији. Међу њима је и породица Дичић чији су несрећа и сиромаштво далеко гори од осталих. Њима је такође украдена крава иако им је она била једина могућност да себи обезбеде макар мало хране. О породици Дичић писали смо недавно и на нашем сајту:

АПЕЛ за помоћ: Дичићи из села Страже живе на ивици беде! (ФОТО) #Kosovo #Metohija #Pomoć #Apel #Srbi #Ugroženost...
Posted by kmnovine.com on Недеља, 18. новембар 2018.


Оцењујући своју невољу укратко, Срби овог краја кажу да "ни једна епидемија сточних болести до сада није однела више крава него што су то учинили крадљивци стоке у Новом Брду".

Бројни апели Срба из новобрдског краја да се стане на пут лоповској дружини која већ две деценије пустоши српска имања, нису уродили плодом. Колико ће Срби моћи да сами сачувају своју имовину од одлично организованих криминалних група које су добро наоружане а чијој логистици у помоћ, по свему судећи, прискачу и челници такозване "косовске полиције" овог краја, показаће период пред нама.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине