Вести:

Friday, December 28, 2018

Због крађа на КиМ ухапшено шесторо Срба, ни један Шиптар

Friday, December 28, 2018 | КМ новине 0

Због тешких крађа у Звечану и Зубином Потоку ухапшено је шест Срба, због сумње да су починили више крађа на територији ове две општине, саопштила је такозвана "Косовска полиција".

#Kosovo #Metohija #Srbi #Šiptari #Albanci #Hapšenje #Krađe #Kriminal #Teror


У Зубином Потоку, у селу Доње Вараге, тзв "Kосовска полиција" је лишила слободе тројицу Срба, осумњичених да су починили тешке крађе 19. децембра, преноси локални про-албански радио на српском језику.

У Звечану су ухапшена још тројица Срба који су такође осумњичени за крађе почињене на територији ове општине.

Са друге стране, до сада је тек под притиском јавности ухапшено неколико Шиптара који су или проглашени малолетним или неурачунљивим како би се избегло њихово санкционисање. За тешке крађе које су толико учестале у Косовском Поморављу да их је недавно за само једну ноћ било десетак, од 1999. године до данас ни једна није дочекала епилог у коме би се знао починилац! Према доступним подацима у овој години су забележена 173 етнички мотивисана инцидента и напада на Србе од стране Шиптара на Косову и Метохији.

Наравно, треба хапсити криминалце али не тко као што то чини такозвана "Косовска полиција" која открива само оне који су српске националности док албанским пружа институционалну заштиту. Али реалност јесте таква да се друго не може ни очекивати јер су у врху те службе највећи злочинци руку крвавих до рамена од српских жртава. По окончању рата они су своје злочине над Србима заменили "политичким" фотељама које им пружају имунитет да се даље баве највишим видом криминала, оним организованим.

Једино решење да на Косову и Метохији завладају мир и закон јесте да се врати 1000 српских војника и полицајаца, који по Резолуцији 1244 имају право и обавезу, како би припремили терен за повратак остатка српске војске по раније утврђеном редовном распореду. За то време Срби и неалбанци који се налазе на служби у такозваној "Косовској полиции" морају што пре да је напусте како не би више пружали легитимитет заштити албанских криминалаца и злочина над Србима.

За њима би сви остали Срби требали да напусте све шиптарске квази-институције на КиМ како би се урушио лажни сепаратистички поредак и ствари поставиле на своје, односно вратиле под пуну контрлу државе Србије као јединог гаранта мира за све који живе у јужној српској покрајини. Они су у обавези да то учине не само због важећег закона Републике Србије већ и због сигурности и будућности и њихове деце коју на овај начин чине мрачном и неизвесном.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине