Вести:

Saturday, November 24, 2018

У почетку беше само осиромашени Уранијум... Сада и вакцине.

Saturday, November 24, 2018 | КМ новине 1

И…? Ето…, ја причах давно….баш давно, да су Војници италијанског КФОР-а примали чудне Вакцине, 3 до 8 вакцина месечно, одмах по повратку са мисије када је НАТО окупирао Републику Србију, те крваве, много крваве, наше нам 1999-те године.

#Kosovo #Metohija #NATO #Okupacija #Srbija #vakcine #Bolest






И то само после првих шест месеци службовања у Миру (нама Србима окупацијом), потписаном од стране НАТО-а и Војске Југославије или ти Војске Србије резолуцијом 1244.

Дакле, да кренемо.


 У јулу прошле године, објављен је завршни извјештај IV истражне комисије о осиромашеном уранијуму, ауторитативна студија која је додатно појаснила узроке појаве која је утицала на хиљаде италијанских војника у задњих двадесет година. На почетку новог миленијума, у ствари, међу нашим војницима који су служили у балканским мисијама, у Босни и на Косову, дошло је до наглог пораста случајева Ходгкиновог лимфома, као што је пружање везе између почетка болести и активности у настајању.

Присуство осиромашених остатака уранијума, озбиљно се појавило на тим територијама (Косово и Метохија). које су у облику аеросоли, са микро честицама које су ветровима прашине чак и на великој удаљености највероватније ушле у тело, путем дисајних органа или гутањем кроз контаминиране намирнице (кроз јестиву храну, али контаминирану осиромашеним уранијумом о чему и говори овај чланак одбране). После не само неколико контроверзи, не увек чисто научних испитивања али „Комисија Мандели“ је покренута, наручена од стране Министарства одбране да би расветлила појаву и идентификовала узроке изазивања ових наглих обољења од карцинома.

Комисија је окончала свој рад 2004. године, без утврђивања директне и неоспорне везе, између потенцијалне изложености осиромашеном уранијуму и појаве лимфома, али препоручивши даљу фазу студије која би пратила еволуцију феномена.

Рођен је пројекат (под патронатом Одбране) звани СИГНУМ, акроним за проучавање генотоксичног утицаја у војне сврхе, са намером да на добровољној основи укључи 982. војника који су запослени у мисији „Антички Бабилон“ у Ираку, где су америчке снаге извршиле широку употребу муниције који садржи осиромашени уранијум. Студија је обухватила прикупљање детаљних информација, о могућој изложености војних субјеката и то следећих; осиромашеним уранијумом и другим тешким металима; Испитивањем биолошких узорака (урина, крви и длаке) који су обављени пре и после мисије, али за један период је значајно дуго за једно испитивање (скоро осам година).

Циљ је био очигледно да се спроводи дуготрајни клинички и епидемиолошки надзор, како би се утврдио почетак дугорочних појава болести карцинома. У студијама, узети су у обзир и други потенцијални фактори ризика болести, као што су климатски услови у околини италијанске базе „Бели коњ“ и „Камп Митица“, начин живота, исхране, пушења и других потенцијално опасних услова живота, и по први пут, почиње административно вакцинисање.
Завршни извјештај пројекта, који је саставио Научни одбор, састављен од 14 познатих стручњака из медицинског особља на универзитетима у Пизи, Ђенови и Риму, већ су дошли до изненађујућих закључака у 2010. години. У посматраним војницима, количина осиромашеног уранијума у крви и урину није била повећана на крају мисије, али се смањила. Напротив, повећани су нивои кадмијума и никла, знатно канцерогених, а повећана је и оксидативна штета на ДНК лимфоцита, односно ћелија имуног система, нарочито међу онима који су спровели активности споља и прошли су 5 или више вакцина . Праћење животне средине, с друге стране, искључило је значајно загађење услед уранијума и изложеност другим специфичним генотоксичним загађивачима.

Фокусирање на вакцине

Осиромашени уранијум, велико оптужени за Балкан, престао је бити главни одговоран за болести које су се развиле међу многим италијанским војницима и тужно растући број смрти.

Знанствени комитет СИГНУМ, фокусирао се на вакцине, посматрајући јасну корелацију између оксидативних промена ДНК и броја вакцина које су спроведене од 2003. године. Најупечатљивија разлика била је заправо међу 742. Војних испитаника, који су добили највише четири вакцине, и на колико њих је још вежбано? Колико њих ће добити већи број Вакцина, до осам, а понекад и под хитном сукцесијом. За друге је разлика у оксидативним променама значајно већа.

Конкретно, тривалентна жива ослабљена Мрп (вакцина против ожиљака паротитис рубела) била је подложна компромису ћелија нашег имунолошког система, одговорног за напад и елиминацију спољашњих патогена. Због тога су утврђена масовна профилакса, психофизички стрес и јако сунчево зрачење као вероватни узроци лимфома и неоплазија. На основу ових закључака, на неочекиване и неугодне начине, успостављена је нова парламентарна Комисија за истрагу са резолуцијом Сената од 16. марта 2010. године о случајевима смрти и озбиљних болести које су утицале на италијанско особље запослено у иностранству. Суочен с тим, професор Франко Нобиле, онколошки директор Центра за превенцију лиге против тумора у Сиени, објавио је резултате студије о 600. војника 186-ог Падобранског пука „Фолгоре“ који су се враћали из међународних мисија.

Два Шиптара напала брата и сестру Данијелу и Данијела Миладиновића из Доње Брњице код Приштине данас. #Kosovo #Metohija...

Posted by kmnovine.com on Субота, 24. новембар 2018.

Резултат је потврдио оно што је произашло из пројекта СИГНУМ, наглашавајући могућност да одређене вакцине, масивне и крупне планове могу резултирати „неорганизацијом имунолошког система“, који су подложни манифестовању озбиљних аутоимуних болести, као што су тироидитис, мултипла склероза, еритема жвакање, лупус, реуматоидни артритис, дијабетес и, према неким студијама, леукемија и лимфоми. Пре свега, углавном су биле методе администрирања вакцине, са све очигледнијом везом између, блиска вакцинација и смањивања имунолошке одбране и њиховог садржаја, што је истакло присуство тешких метала као што су алуминијум и жива, несумњиво канцерогена, која се користи у неке врсте вакцина као ексципијенти и конзерванси за побољшање њиховог ефекта.

Улога вакцина би била подржана пре свега почетком бројних случајева болести у ситуацијама које би искључиле друге факторе, нарочито осиромашени уранијум.

Према званичним подацима, заправо 85% војника који су задобили озбиљне болести или чак умрли због узрочника рака, нису учествовали у војним мисијама у иностранству. Овако стижемо данас, уз објављивање, у јулу, Извјештаја IV истражне комисије о осиромашеном уранијуму који је, упркос називу, решио све аспекте који се односе на заштиту здравља војног особља.

Такође су испитиване посебне теме које се односе на одређене локације које користе оружане снаге и које су потенцијално контаминиране присуством азбеста, радомског гаса или специфичних радиоактивних елемената који се користе у систему за праћење рада IR-а у Милану. Поред тога, Извјештај се опширно фокусирао на администрацију вакцина.
Подсећајући на резултате пројекта СИГНУМ и студије проф. Нобилеа о војсци Фолгоре који су врло јасно повезали значајно повећање учесталости оксидативних промена у ДНК лимфоцита са бројним вакцинацијама више од пет, документ препоручује, да ће овај број постати прописна граница у примени вакцина и усвојена као посебан рецепт.

Киндиције и за цивиле и децу?

С тим у вези, Комисија предлаже успостављање серије специфичних тестова пред вакцинацијом како би се идентификовали они који су посебно изложени озбиљним болестима и за које је вакцинација апсолутно неупадљива, те се у будућности проширују и за регруте у фази оцењивања ‘упис. У сваком случају, за све особље на службеном положају препоручују се испити пред администрацијом, како би се проценили имунитети који су већ стечени и наглашава потребу да се не изведу вакцинације у почетку за мисије, јер би изазвали стање имуносупресије која би парадоксално повећала ризик да закључи исту болест или другу патологију. Коначно, Комисија изражава уверење да ће вакцине испоручене у моновалентним и појединачним режимима значајно смањити ризик од превенције вакцине, нарочито у присуству оних који су већ имунизирани у детињству, са специфичном профилаксом или за уговарање болести. После скоро двадесет година полемике, често идеолошких и недовољно научних, запаљиве понекад завађавајуће кампање за штампу, око 4000. болесних субјеката и неколико стотина смртних случајева, коначно изгледа да су довољно јасније идентификовале главне узроке таквог озбиљног и разарајућег феномена.

У нади да ће Министарство одбране и војно здравство примењивати директиве које је Комисија изразила изузетно пажљиво и марљиво, не можемо игнорисати чињеницу да се појављивање оваквог ауторитативног документа поклопило са јаком контроверзом у погледу вакцинације деце у школској доби, бројне вакцинације (10 обавезних и 4 опционо), а такође су изведене и са поливалентним лековима. Упркос гранитним сигурностима од стране министра здравља, неколико пута се испоставља да ли није прикладно предложити још већу опрезност и специфичне мере пред-вакцинације за децу да искључе ризике везане за хиперимунизацију, оцењујући могуће ефекте администрације од случаја до случаја имунски баланс.

Слике: NATO, Croce Rossa Italiana, US DoD e Darren Abate / For The San Antonio Express-News

Извори: КИМ – РАТНИ ЗЛОЧИНИ И СУД ЗА ОВК;   Анализа Одбране, Италија!




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Правда и право    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Значи да је осиромашени уранијум мало дете за вакцине.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине