Вести:

субота, 7. јул 2018.

КМ Новине: Из четврте у пету (годину рада)!

субота, 7. јул 2018. | КМ новине 0

У понедељак, 7. јула 2014. сајт "КМ новине" је званично почео да функционише након кратког пробног периода.






Данас се навршава четврта година рада нашег портала и улазимо у јубиларну пету, на огромно задовољство свих који на њему "раде" (запослених, у ствари нема, јер портал нема спонзоре нити се на било који начин попуњава наш "буџет" већ свако улаже себе и своје колико то може).

Након пробног активирања, а десило се да је то било на дан петнаесте годишњице страдања Светог Харитона Косовског, од шиптарских терориста, 16. јуна 2014., званично смо почели са радом, опет без икаквог нашег плана већ су техничке околности то захтевале, 07. јула, на дан Светог Јована Крститеља. Ове околности су нам често биле и опомена и подстрек у раду.

Иако смо желели и желимо да трајемо више од тога смо желели да никада нисмо ни настали. Ово друго јер иако је почетна идеја била да сајт представља градски портал који ће се бавити локалним питањима и помоћи онима који то желе да боље упознају Косовску Митровицу али и Косово и Метохију, јер смо знали да нико не може да упозна колевку српске духовности и државности а да је не заволи, ритам догађаја и наметнутих приоритета натерао нас је да ипак преузмемо луч истине и са окупиране српске земље о њој шаљемо глас у свет. То је променило не само замишљени концепт сајта, већ је у многоме утицало и на наше животе. У свету лажи ни мало није лако преносити истину али ничег дражег нема него истрајати у томе. Често нас је то доводило у ситуације које нису безазлене а понекад и у оне када је постојала реална претња да неко од нас буде и физички угрожен.

Реакције те природе стизале су како од људи на локалу, тако и од врха саме власти. И сваки пут је то чак и за нас саме било чудно јер на Косову и Метохији не постоји медиј са "скромнијим" условима за рад (под наводницима јер наш портал и нема никакве услове осим оних које себи обезбедимо) а истовремено не постоји ни угроженији, нападанији и мрскији медиј. Али само за оне који желе да се истина сакрије, закопа и затре сваки траг њиховим непочинствима и издаји српске државе и народа а портал КМ Новине је једини који  отоме сведочи баш са Косова и Метохије! Од свих других добијали смо писма подршке, захвалности и жеља да истрајемо. Нарочито нам је драго што то није стизало само од српског већ и од других словенских народа, посебно руског иако никада нисмо нудили наш садржај преведен на друге језике. Али исто тако се и мржња према нашем раду проширила и захватила целу ону струју која је против свега што је у корист српских интереса. Нападају нас на српском језику и сродним дијалектима (хрватском, босанском итд...) али и на албанском и другим језицима њихових савезника.

У више наврата су позивали "надлежне органе" и Судове да се огласе и реагују али не због наше угрожености, ни због оних силних најава и указивања на кршење Устава, Кривичног закона и издају Косова и Метохије већ управо суротно. Да нашем порталу буде забрањен рад а ми, или бар неко од нас, буде кажњен пошто - пото. Да се глас иситине угуши! Блаћени смо и оклеветани, такође у режимским медијима, и то на најпримитивнији и нечастан начин. Уосталом, како другачије лаж може нападати истину него још већим и гнуснијим лажима?

Али, од момента када смо схватили шта смо постали, било нам је и јасно и очекивали смо да се то догоди. Спремни смо, на све што треба да би се истрајало у преношењу и сведочењу истине. Толико спремни да из четрвте пребацујемо у пету! Читамо се и даље!


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине