Вести:

среда, 28. фебруар 2018.

Заставу Србије на КиМ понизили и згазили (ФОТО)

среда, 28. фебруар 2018. | КМ новине

Застава је симбол независности државе и њеног особеног карактера и представља најзначајнији симбол једног народа под којим се за његову слободу и независност даје живот као свесна жртва и залог боље будућности нараштаја који долазе.

Једна од српских застава крај пута.



Све то важи у околностима које се сматрају уобичајеним, нормалним стањем. У сваком случају поступање према застави, недвосмислен је израз осећања и односа према одређеној држави у пуном смислу и свему што је чини и што она представља. Било да се ради о својој или застави туђе државе. А то регулише сам Устав као и посебан Закон о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије:

Ни државна ни народна застава не сме бити изложена тако да додирује тле, нити као подлога, подметач, простирка, завеса или драперија, нити се њоме смеју прекривати возила или други предмети, нити се могу украшавати конференцијски столови или говорнице, осим у облику стоне заставице. Такође се не сме употребљавати ако је оштећена или својим изгледом неподобна за употребу.

Застава се не истиче по ноћи и за време неповољних атмосферских прилика. Такође, истиче се само док траје обданица, осим ако је на одговарајући начин осветљена, само су неке од одредби овог закона који предвиђа начин на који се она истиче и поштује.

Ни Косово и Метохија нису изузетак о правилном односу али не према лажној плавој застави шиптарских сепаратиста већ према срској државној. Ипак, то уопште није случај. И то опет не од оних који би да покрајину преотму него баш од Срба који су мимо народне воље али и закона дошли на власт. Тачније, дуж путева на северу покрајине, у општинама које су одолевале шиптарским насртајима све до 2013. године када је уз помоћ прво Демократске странке а онда и Ивице Дачића и Александра Вучића српски отпор сломњен, може се видети велики број српских застава где леже у блату, разапете на трњу, ограда, жицама или поцепане од времена и упрљаних прашином са путева.

Последњи пут када су старе заставе мењане било је пред посету Александра Вучића. Једини разлог јесу камере које су то требале да снимају а намера је да се на тај начин прикрије издаја коју на Косову и Метохији чине људи Александра Вучића који су ту постављени након нелегалног преотимања власти. Ове заставе, које су тада највероватније само бачене у страну и замењене новим, су одличан показатељ њиховог односа према сопственој држави коју исто тако уништавају, комадају, бацају под ноге и прљају. Заузврат добијају по шаку новца који претекне челницима Вучићевог режима на Косову и Метохији, преко тога још шаку шиптарског новца зарађеног трговином наркотика, оружја и људи и понекад тапшање по рамену уз циничан осмех чак и од самих Шиптара којима се такви издајници гаде без обзира што једино раде у корист њихових циљева.

Недавно су српски медији известили вест о скидању шиптарске заставе у Стразбуру, оне која представља лажну и непостојећу албанску "државу" на тлу Косова и Метохије и редом су пренели сав шиптарских представника о "симболу државе Косово" понављајући како је "република Косово суверена држава". На однос према српској држави и њеним симболима на Косову и Метохији нема ни речи, не само сада јер то није нова појава.

























http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине