Вести:

недеља, 26. новембар 2017.

Кинези приказали злочине НАТО

недеља, 26. новембар 2017. | КМ новине 1


Кинези приказали злочине НАТО Емисије о последицама бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом на кинеској националној ТВ. Срђан Алексић: Добро је да је истина коначно допрла до грађана највеће нације.

#Kosovo, #Metohija, #Srbija, #NATO, #bombardovanje, #zločin, #agresija, #1999, #Brisel, #Rambuje, #Moskva, #Vašington, #Km, #Novine, #kmnovine, #km_novine,

Проблем осиромашеног уранијума и драматични подаци о броју умрлих од рака на југу Србије због последица НАТО бомби, нашао се на кинеској националној телевизији! Прва два од шест документарних прилога о последицама бомбардовања ракетама са осиромашеним уранијумом током 1999. године, емитована су јуче у веома гледаној информативној емисији кинеске телевизије CCTV. Претпоставља се да је драматичне сцене, исповести и број људи које је покосио канцер на југу Србије видело око 100 милиона људи!

Док кинески водитељи најављују прилог, износе драматичне податке - сваке године у Србији око 33.000 људи оболи од канцера, да 22.000 оболелих годишње изгуби битку са овом опаком болешћу, као и да сваког дана у Србији једно дете добије овакву дијагнозу. Огроман кинески аудиторијум могао је да сазна да се малигне болести код нас јављају у све ранијем узрасту и да много краће трају, да преко 80 одсто њих завршава - смрћу.

Новинарка Занг Јинг је са екипом CCTV током августа снимала овај материјал за документарни прилог, на крајњем југу Србије и Косову и Метохији. По речима адвоката Срђана Алексића, једног од саговорника прилога, али и заступника око 1.000 житеља из села у околини Врања који су оболели од карцинома, добро је што је српска истина и мука коначно допрла до ушију грађана највеће нације.

- Више од месец дана пре објављивања, овај прилог је са изузетном пажњом најављиван на кинеској телевизији, а новинарка Занг Јинг се истински саосећала са саговорицима и патњом људи које је упознала на југу Србије. Рекла је да је ово "највећа" прича у њеној досадашњој каријери - каже Алексић. - По још два прилога биће емитована у два наредна дана. Они ће приказати да је пронађена узрочно-последична веза између бомбардовања уранијумом током 1999. године и великог броја оболелих од рака.

Током НАТО бомбардовања, велики број пројектила са осиромашеним уранијумом испаљен је на телевизијски репетитор на брду Пљачковица, на километар ваздушном линијом од Врања. Са више стотина пројектила гађана су подручја села Братоселце, Буштрање, Боровац и Рељан. Процењује се да је избачено чак 15 тона осиромашеног уранијума на југ Србије и Косово и Метохију.

- У ова четири села је од бомбардовања до данас умрла 861 особа, а од тога од рака чак 80 одсто - каже Алексић, коме је од рака пре годину дана преминула и мајка Алтана Алексић из села Буштрање. - У питању је запрепашћујући податак, јер ово је иначе крај без индустрије. Сматрам да нарочито интелектуалци, ми адквокати не смемо да ћутимо на сва ова сазнања. 


Веза

Да постоји веза између бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом и повећаном стопом смртности од канцера на југу Србије, потврда нам је и велика одштета исплаћена породицама италијанских војника из састава Кфора - објашњава Алексић. - Њих 47 је умрло након боравка на Косову, на местима која су такође бомбардована осиромашеним уранијумом.

Помоћ из Русије

НЕДАВНО је одржана Скупштина међународне асоцијације руских адвоката, који раде у 65 земаља и заступају своје суграђане - каже Алексић. - Руски адвокати желе да помогну и имаћемо у свим земљама где будемо слали тужбе, њихову подршку. Споразум о сарадњи смо потписали. Наредних дана ћу посетити Индију и тамо потражити подршку.

Сремају тужбе

У ПРИЛОГУ за кинеску телевизију, Срђан Алексић (на слици) је рекао да се спремају тужбе против свих 19 земаља које су, као чланице НАТО, учествовале у бомбардовању Србије, за материјалну и нематеријалну штету.

- План је да у наредне две године спремимо прву тужбу за свих 19 земаља, а циљ је да одговорне земље покрију трошкове лечења оболелих од рака, које је изузетно скупо, а породицама оних који су изгубили живот, плате одштету - каже наш саговорник.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Новости    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

1 коментар:

  1. Хвала Вам,да се види и чује,јел је запад и глув и слеп на Србски бол и патњу.Не дао Бог да се ово дешава више нигде у свету,али на жалост дешава се стално.Обиће се и њима о главу.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.