Вести:

петак, 08. септембар 2017.

Српска коалиција у ЦГ допринеће изради Декларације о очувању српског народа

петак, 08. септембар 2017. | КМ новине 0


Српска коалиција даће свој пуни допринос изради Декларације о заштити и очувању српског народа, наводе у свом саопштењу за јавност. 
Из Коалиције истичу да ће они конкретно учествовати у овом пројекту предлогом сета решења за почетак дијалога који треба да резултира отварањем српског питања у Црној Гори.

"Доношење Декларације, коју су иницирали предсједници Српске и Србије, Милорад Додик и Александар Вучић, заслужује активан рад и слогу свих српских националних странака које дјелују у државама насталим распадом бивше СФРЈ". Они додају да нажалост, на подручју окупираним деловима Србије, на Косову и Метохији и Црној Гори, "Срби су најекстремније угрожена етничка заједница у цијелој Европи".

Зато је одговорност свих који заступају Србе у Црној Гори огромна, а учешће у дефинисању решења која ће бити прецизирана у Декларацији – неопходно,
наводи се у саопштењу које у име Српске колације потписује Славко Фуштић.

"Парцијални и себични интереси, током рада на Декларацији, могу да униште њене домете! Рад, са националним интересом и српском слогом као коначним циљем, може да изнедри нови српски национални програм.

Очекујемо напор ка јединству и напретку целе наше нације, и учествоваћемо, са нашим предлозима, искључиво због будућности свих Срба, пре свега у Србији, Црној Гори и Републици Српској"
закључује се у данашњем саопштењу Српске коалиције Црне Горе.http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.